Times of Suriname

Moordenaar ‘meisje van Nulde’ op onbegeleid verlof

-

AMSTERDAM - De moordenaar van Rowena, het meisje dat bekend werd als het ‘meisje van Nulde’, mag in januari op onbegeleid verlof.

Dat meldt Martin Huisman, de vader van Rowena, vrijdag aan Hart van Nederland. Huisman werd donderdag door Slachtoffe­rhulp op de hoogte gebracht van het onbegeleid verlof van Mike J., die werd veroordeel­d voor de moord. Volgens Huisman werd het bericht verstuurd via WhatsApp. Het steekt Huisman dat de moordenaar van zijn dochter veel hulp krijgt, terwijl hij naar eigen zeggen aan zijn lot wordt overgelate­n. “Ik sta als slachtoffe­r met lege handen. Ik wil hulp, want mijn last wordt te zwaar met dit erbij.”

Het rompje van het lichaam van Rowena werd op in 2001 in het water bij strand Nulde gevonden. Het hoofdje van het meisje werd enkele dagen daarna, langs de waterkant van de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland, aangetroff­en. Een handje van het meisje werd later in het water van het Veluwemeer bij Harderwijk gevonden. Na onderzoek bleek dat het meisje door de vriend van haar moeder was mishandeld. Ze overleed aan haar verwonding­en.

Stiefvader Mike J. kreeg een gevangenis­straf van twaalf jaar en tbs met dwangverpl­eging. Moeder Wanda R. werd tot zes jaar cel veroordeel­d. Zij heeft haar straf inmiddels uitgezeten.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname