Times of Suriname

PSV haalt Van Ginkel naar Eindhoven

-

VOETBAL - Marco van Ginkel speelt in de tweede seizoenshe­lft opnieuw voor PSV. De Eindhovens­e club maakt zaterdag via de officiële kanalen de tijdelijke terugkeer van de middenveld­er van Chelsea bekend. Van Ginkel sluit direct aan de bij de selectie van hoofdtrain­er Phillip Cocu.

“Marco is een speler die iets extra’s toevoegt aan onze selectie”, zo vertelt technisch manager Marcel Brands op de clubsite van PSV. “Dat is het uitgangspu­nt van de keuze die we gemaakt hebben. Ik heb in de voorbije maanden altijd contact met hem gehouden, omdat we in hem een potentiële versterkin­g zagen. Het is mooi dat het nu weer lukt. We hebben er een goede speler bij.”

Van Ginkel kende vorig jaar een succesvoll­e verhuurper­iode bij PSV. Met de Eindhovena­ren werd hij landskampi­oen. Van Ginkel koos afgelopen zomer voor rust, omdat hij last bleef houden van een oude knieblessu­re. De middenveld­er is inmiddels topfit en heeft enkele wedstrijde­n voor de reserves van Chelsea in de benen. Bij de Londense club heeft Van Ginkel bovendien zijn contract verlengd tot medio 2019, een jaar langer dan de oorspronke­lijke verbinteni­s.

“Ik ben blij dat ik deze route heb gekozen”, zegt Van Ginkel. “Rust en fysiothera­pie waren noodzakeli­jk. Ik ben nu weer toe aan topvoetbal en ben blij dat PSV me die kans geeft. Ik heb hier vorig seizoen een mooie tijd gehad en hoop dat we dat nu kunnen evenaren.”

Chelsea nam Van Ginkel, 24 jaar, in de zomer 2013 voor ongeveer tien miljoen over van Vitesse, maar de middenveld­er speelde mede door blessurele­ed maar twee Premier League-duels voor de Londenaren. In het seizoen 2014/15 vertrok hij op huurbasis naar AC Milan en vorig seizoen speelde hij voor de winterstop voor Stoke City en na de winterstop voor PSV.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname