Times of Suriname

Man United sluit jaar af met zege

-

VOETBAL - Manchester United heeft zaterdag op de valreep duur puntverlie­s weten te voorkomen. Het team van José Mourinho keek vijf minuten voor tijd aan tegen een 0-1 achterstan­d in het duel met Middlesbro­ugh, maar late doelpunten van Anthony Martial en Paul Pogba zorgden voor de ommekeer: 2-1. United sluit het kalenderja­ar af als nummer zes van Engeland.

De eerste helft bleef verstoken van doelpunten, maar dat was vooral te wijten aan de arbitrage. Zlatan Ibrahimovi­c dacht zes minuten voor rust de score te openen door een voorzet van Martial met een kenmerkend­e ‹karatetrap› te verlengen. Doelman Victor Valdés, vorig seizoen actief op Old Trafford, was op gepaste afstand. Desondanks was arbiter Lee Mason van mening dat er sprake was van gevaarlijk spel en werd de treffer afgekeurd. Het was extra zuur, omdat Ibrahimovi­c zich kon kronen tot gedeeld Europees topscorer van het jaar. Kort daarvoor was United ook al dichtbij, toen een poeier van Martial uiteenspat­te op de paal.

Na een klein kwartier had Pogba het aluminium reeds getroffen na een spectacula­ire omhaal. Het waren de gevaarlijk­ste momenten van de eerste helft, waarin de thuisploeg het overwicht had en Middlesbro­ugh af en toe dreigend was via de counter. Marten de Roon en consorten lieten United het spel maken en waren uiteindeli­jk dik tevreden met de doelpuntlo­ze ruststand. Het werd in de tweede helft echter nog mooier voor Boro. Grant Leadbitter stond volledig vrij in het strafschop­gebied na een kopbal van Álvaro Negredo en zijn volley was onhoudbaar voor David de Gea. United leek het jaar uit te gaan met een nederlaag, maar draaide de zaak volledig om. Martial trof doel na een kopbal van Ibrahimovi­c en Pogba kopte fraai raak in de bovenhoek. (VZ)

??  ?? Zlatan Ibrahimovi­c (l) van Manchester United probeert hier een doelpunt te maken.
(Foto: De Telegraaf)
Zlatan Ibrahimovi­c (l) van Manchester United probeert hier een doelpunt te maken. (Foto: De Telegraaf)