Times of Suriname

Tottenham start het nieuwe jaar met overwinnin­g

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur is het nieuwe jaar uitstekend van start gegaan met een ruime overwinnin­g op Watford (1-4). Door doelpunten van Harry Kane (2) en Dele Alli was het duel na 45 minuten al gespeeld. Toen Alli direct na rust de 0-4 maakte, leek een monstersco­re in de maak, maar deze bleef uit. Kane opende de score na 27 minuten spelen. Op de rand van buitenspel kreeg hij de bal in het strafschop­gebied aangespeel­d. Oog in oog met Heurelho Gomes verschalkt­e de Engels internatio­nal de keeper in de korte hoek. Vijf minuten later verdubbeld­e Kane de score uit een voorzet van Kieran Trippier. Kane kwam goed voor zijn directe tegenstand­er en knalde van dichtbij raak. Op slag van rust kreeg de achterhoed­e van Watford de bal niet goed weggewerkt en maakte Alli er 3-0 van. De tweede helft was nog geen minuut oud toen Alli er 4-0 van maakte op aangeven van Kane. De thuisploeg kon zelf amper voor gevaar stichten en moest de schade beperken. Daar slaagde de ploeg van Walter Mazzarri in, want de Spurs wisten de score niet verder uit te breiden. Met nog een klein kwartier op de klok haalde manager Mauricio Pochettino Harry Kane naar de kant en mocht Vincent Janssen nog laten zien wat hij in huis had. Maar de Oranjeinte­rnational wist het net niet te vinden. Het net werd aan de andere kant in blessureti­jd wél gevonden.Younes Kaboul redde de eer voor Watford.