Times of Suriname

Zelfmoorda­anslag van tienjarig meisje in Nigeria

-

VS - In de Verenigde Staten is het nieuwe jaar ingeluid met het traditione­le aftelmomen­t op Times Square. Tienduizen­den mensen verzamelde­n zich zaterdag al vroeg bij het evenement op Times Square. In totaal waren er ruim een miljoen mensen op de been in de straten rondom Times Square.

Dit jaar werden extra veiligheid­smaatregel­en genomen. New York plaatste grote trucks met zand rondom de festivitei­ten om het gebied af te sluiten.

Zeker zevenduize­nd agenten zijn op de been. Het is niet de eerste keer dat Amerika zandtrucks inzet tijdens evenemente­n. De maatregel werd ook ingezet in november tijdens een parade voor Thanksgivi­ng. Vertrekken­d secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon was ook aanwezig bij het aftelmomen­t. Er waren optredens van Rachel Platten, Mariah Carey en Gavin DeGraw. De aankomend president Donald Trump, die op 20 januari wordt geïnaugure­erd, plaatste zijn nieuwjaars­wens eerder zaterdag op Twitter. “Gelukkig nieuwjaar iedereen, ook mijn vijanden en zij die het tegen me hebben opgenomen en hard hebben verloren zodat ze nu niet meer weten wat ze moeten doen. Liefde.”

(NU.NL) NIGERIA - Een tienjarig meisje is in het weekend omgekomen bij een poging tot een zelfmoorda­anslag, waarbij verschille­nde gewonden zijn gevallen in Maiduguri, de wieg van de soennitisc­he terreurgro­ep Boko Haram, in het noordooste­n van Nigeria. Dat verklaarde­n getuigen.

Het meisje was een menigte mensen voor een eetkraam rond 21.30 uur op oudejaarsa­vond genaderd, maar liet haar explosieve­ngordel te vroeg ontploffen. Ze was op slag dood, een omstaander raakte zwaargewon­d. Een politiewoo­rdvoerder van de deelstaat Borno bevestigde vandaag de aanslag, maar zei dat de kamikazes met twee waren. Het andere meisje werd door de hysterisch­e menigte gelyncht vooraleer ze haar bomgordel tot ontploffin­g kon brengen.

De aanslag werd nog niet opgeëist, maar de gebruikte strategie wijst naar Boko Haram, die steeds meer gebruik maakt van vrouwen en jonge meisjes om aanslagen te plegen tegen de bevolking. Op 11 december bliezen twee meisjes van ongeveer 7 jaar oud zich in de lucht op een drukke markt in Maiduguri, de hoofdstad van Borno, met 17 gewonden en een dode tot gevolg.

(AD.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname