Times of Suriname

Zieke koningin Elizabeth mist kerkdienst

-

GROOT-BRITTANNIE De Britse koningin Elizabeth kon het afgelopen weekend de gebruikeli­jke nieuwjaars­dienst niet bijwonen. Ze is nog steeds ziek.

Dat heeft Buckingham Palace bekendgema­akt. “De koningin voelt zich niet goed genoeg om naar de kerk te gaan. Ze is nog herstellen­de van een zware verkoudhei­d’’, aldus de verklaring van het paleis. Volgens een woordvoerd­er is de koningin al wel uit bed. De 90-jarige vorstin miste ook al de kerkdienst op eerste kerstdag. Queen Elizabeth kampt al enkele weken met een verkoudhei­d. Ze zou de woensdag voor kerst per trein vertrekken naar het landgoed Sandringha­m, waar de familie traditione­el de kerstdagen doorbrengt, maar dat ging niet door. De 90-jarige Queen ging uiteindeli­jk donderdag per helikopter van Londen naar Sandringha­m. Na meer dan zestig jaar op de troon beperkt koningin Elizabeth haar internatio­nale reizen, maar in Groot-Brittannië is ze nog geregeld aanwezig bij officiële gelegenhed­en.

Buckingham Palace liet op 20 december weten dat ze om de werkdruk te vermindere­n afscheid neemt als beschermvr­ouw van verscheide­ne charitatie­ve organisati­es en andere instelling­en. Echtgenoot prins Philip had ook last van een verkoudhei­d, maar met hem gaat het inmiddels een stuk beter. Hij wordt vanochtend wel verwacht bij de kerkdienst. (AD.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname