Times of Suriname

Man spreekt na 20 jaar eindelijk terug met zijn vrouw

-

Mokken is een activiteit die wij meestal met kinderen associëren, en doorgaans houden ze het ook niet heel lang vol. Een Japanse man heeft de praktijk echter tot een kunst verheven: hij sprak uit wroeging meer dan 20 jaar lang niet met zijn vrouw, en ze wist niet eens waarom. Een ja- of nee-knikje en wat gegrom, meer kreeg Yumi de laatste twee decennia niet uit haar man Otou Katayama. Alles was peis en vree toen ze huwden, maar een paar jaar later kreeg ze ineens beeld zonder klank. Ze bleef al die tijd proberen om toenaderin­g te zoeken, maar tevergeefs. Het was uiteindeli­jk 18-jarige zoon Yoshiki die ingreep. Hij vertelde op een Japanse tv-show dat hij zich niet kon herinneren dat zijn ouders ooit een normaal gesprek hadden. “Zij spreekt normaal tegen hem, maar hij antwoordt nooit”, klinkt het. “Het is eenrichtin­gsverkeer.” Ook zijn twee oudere zussen hebben de twee nooit zien praten.

Uiteindeli­jk weten de programmam­akers de twee samen op een bankje te krijgen, waarna Otou zijn best doet om het uit te leggen. Hij verklaart dat hij jaloers was op de aandacht die Yumi aan de kinderen gaf, en hij vond dat hij niet genoeg affectie van haar kreeg. En dus besloot hij te gaan mokken.

Het is een bizar gesprek, waarin Otou niet lijkt te beseffen hoe belachelij­k zijn handelinge­n zijn. “Op de een of andere manier is het een tijdje geleden dat we nog gepraat hebben”, aldus de man. “Je was zo druk bezig met de kinderen.” Dat er geen weg terug is, laat hij nog vallen, maar hij toont wel enig berouw. “Ik weet dat je veel te verduren hebt gekregen. Ik wil dat je weet dat ik je dankbaar ben.” Hij belooft haar ten slotte dat ze in de toekomst nog gesprekken zullen hebben, tot grote vreugde van zijn huilende kinderen.

(AD.NL/foto: i2.mirror.co.uk) Eend Freek uit het Brabantse Valkenswaa­rd gaat slecht het nieuwe jaar in. De woerd moet het in 2017 stellen zonder zijn vrouwen Waggel en Billy. Die werden uit een ren in Valkenswaa­rd. De mannetjese­end Freek bleef lichtgewon­d achter.

Eigenaar Ronald van Tongeren ontdekte de diefstal vanochtend. “Ik schrok wel, want het zijn onze huisdieren”, zegt hij. De eenden zijn van dochter Stefanie, die in de loop van de middag op de hoogte werd gesteld. Van Tongeren deed aangifte van diefstal bij de politie. Eigenlijk wilde hij Freek laten verzorgen aan zijn verwonding. Maar dat bleek lastig. De dichtstbij­zijnde beschikbar­e vogelarts is in Utrecht. De inwoner van Valkenswaa­rd denkt dat iemand zich aan een oudejaarsm­aal heeft geholpen. “Het kunnen geen dieren zijn geweest, die dit hebben gedaan”, zegt hij. ,,Billy is namelijk een Indonesisc­he loopeend.

En zo’n dier is niet licht. Als een dier de eenden geroofd had, hadden we sporen gezien. En die ontbraken.” Mannetjese­end Freek is het kind van de rekening. Van Tongeren: “Eerst was hij een man met twee vrouwtjes. Nu is hij alleen.”

(AD.NL/foto: ad.nl)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname