Times of Suriname

Kinderen brand Anton de Komstraat zoeken hulp

-

PARAMARIBO - Drie kinderen van 15,16 en 17 jaar oud, die samen met hun moeder en jongere broer van een jaar en tien maanden in de benedenwon­ing van een pension aan de Anton de Komstraat woonden, zoeken hulp. Hun pand is bij de brand van vrijdag in vlammen opgegaan, waardoor ze geen schoolunif­ormen, boeken, schriften en schoenen meer hebben om naar school te kunnen gaan.

Vader Chandrikap­ersad Sewpal zegt aan de krant dat zijn drie kinderen naar de muloschool gaan. Hij zegt dat de school binnenkort weer van start zal gaan, maar de kinderen hebben geen schoolspul­len meer. Sewpal hoopt dat de regering en de samenlevin­g zijn gezin tegemoet zullen komen, zodat de kinderen weer naar school kunnen gaan en hun leven kunnen oppakken. Volgens hem is het zwaar om alles weer voor zijn vrouw en kinderen op te bouwen. De vader woonde apart en heeft de moeder en de kinderen onderdak geboden. Intussen heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting levensmidd­elen aan de familie geschonken.

Sewpal zegt dat zijn vrouw met haar kroost thuis was toen er rook uit het gebouw aan de Anton de Komstraat kwam. Hij werd gebeld door een van de kinderen die hem dat meedeelde. Hij hield zijn dochter voor om samen met de anderen uit het huis naar buiten te gaan. De moeder en haar kinderen hebben niets kunnen redden. Na de brand zaten ze zonder kleren, voeding en geld. Sewpal zegt dat op het perceel drie panden zijn waarvan zijn vrouw de eigenaress­e is. De drie gebouwen, die verhuurd waren, zijn afgebrand. “Ze hebben niets meer. De kinderen krijgen angstige dromen over de brand. Ze zijn heel bang.”

Bij de brand aan de Anton de Komstraat zijn de panden 11b, 13 en 15 in vlammen opgegaan. In totaal zijn 34 personen dakloos geworden. Een bejaarde man is gewond geraakt toen hij vanuit de bovenverdi­eping van het pension naar buiten sprong om zijn leven te redden. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname