Times of Suriname

Januari

-

2: President: “Geen tijd om te verliezen”

Wij mogen geen tijd verliezen, want tijd is te kostbaar. Onze tijd moeten we nuttig besteden en de samenlevin­g moet de tijd effectief besteden. Er mag geen tijd verloren gaan, anders vliegt de tijd ons voorbij en wij blijven sukkelen en verliezen daardoor vele kansen. De tijd wacht op niets en op niemand. Alles in het leven beweegt, want niets is stilstaand. Alles in het leven is tijdelijk en vergankeli­jk, niets is blijvend”, zegt president Desi Bouterse in zijn nieuwjaars­toespraak.

Algemeen directeur Dirk Currie en onderdirec­teur Commerciël­e Diensten Kenneth Muringen zijn officieel ontslagen bij Telesur. De ontslagcom­missie van het Ministerie van Arbeid heeft nog net voor de jaarwissel­ing een besluit hierover genomen.

“Hij was een flinke en beleefde politieman”, zegt politie-inspecteur Sandra Claver, ressortcom­mandant van Santodorp aan de krant. Agent Shelby Sakia (23), die werkzaam was op het politiesta­tion Santodorp, is door een dronken autobestuu­rder aangereden. Hij is de eerste verkeersdo­de voor het jaar.

Voor de zikacampag­ne heeft de overheid geen speciale pot vrijgemaak­t. De ingrijpend­e maatregele­n vanuit de overheid blijven uit, ondanks dat al vier personen die positief getest waren op het zikavirus zijn gestorven.

Karel Choennie is gewijd tot bisschop van Paramaribo tijdens een plechtige tevens opgewekte dienst in de St. Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek. Een blij ogende kersverse monseigneu­r gaf na de diverse ritussen aan dat hij liefdevol de kerk verder wil opbouwen. Een job die hij onder andere samen met pater Esteban Kross, die hij tot vicaris-generaal zal benoemen, wil doen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname