Times of Suriname

Leicester City begint 2017 met remise

-

VOETBAL - Regerende Engelse landskampi­oen Leicester City is er in de eerste wedstrijd van 2017 niet in geslaagd de weg naar boven in te slaan. The Foxes brachten gistermidd­ag een bezoek aan het Riverside Stadium van Middlesbro­ugh, dat twee punten minder heeft dan de mannen van Claudio Ranieri, en vertrokken er weer met een 0-0 gelijkspel. Leicester stijgt door het ene punt wel naar de veertiende plaats, terwijl de zestiende plek voor Boro blijft.

Leicester heeft dit seizoen moeite met scoren en het lukte het team in de eerste helft opnieuw niet om grote kansen te creëren. Hetzelfde kon overigens ook gezegd worden van het thuisteam, dat via een afzwaaier van Marten de Roon nog het dichtst bij een doelpunt was. De twee teams legden verder in het eerste bedrijf een ouderwetse Engelse match op het veld, waarin er in een moordend tempo gespeeld werd en de lange bal veelvuldig het gekozen wapen was. Aitor Karanka zag zich tien minuten voor rust gedwongen George Friend in te brengen voor de geblesseer­de Antonio Barragán en die invaller was na rust de gevaarlijk­ste man op het veld. De vleugelspe­ler speelde zich met nog ruim twintig minuten te gaan knap vrij, maar zag zijn poging ruim voorlangs gaan. Leonardo Ulloa kreeg vlak daarna aan de overkant een zeldzaam kansje voor Leicester. De Argentijn kopte helemaal vrijstaand echter recht in de handen van Brad Guzan. Gastón Ramírez kreeg ruim vijf minuten voor tijd nog een enorme mogelijkhe­id na een slippertje van Wes Morgan, maar de Uruguayaan schoot hard langs de verkeerde kant van de paal.

(VZ) Riyad Mahrez (r) van Leicester City wordt in de gaten gehouden door een verdediger.

(Foto: Nusport)