Times of Suriname

Everton nekt Southampto­n in slotfase

-

VOETBAL - Everton heeft dinsdagmid­dag de doelpunten lang bewaard in de thuiswedst­rijd tegen Southampto­n. Ronald Koeman zag zijn nieuwe club zijn oud-collega’s met 3-0 verslaan.

In een rustige eerste helft waren de beste mogelijkhe­den voor de bezoekers uit Southampto­n. De club die Ronald Koeman afgelopen zomer verruilde voor Everton heeft op de ranglijst nu drie punten minder dan de Toffees, een interessan­te subtopper dus, met aan de ene kant een Nederlands­e trainer en aan de andere kant oud-Feyenoorde­r Jordy Clasie met een basisplek. Eerst zag Romelu Lukaku, met tien doelpunten topscorer van de thuisteam, zijn schot gekeerd door Fraser Forster. De doelman redde knap met één voet. Nadat Everton was blijven drukken, kwamen er richting het einde van het eerste halfuur ook mogelijkhe­den voor The Saints. Jay Rodriguez kopte zelfs raak, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut of vijf voor rust ging de spits goed voorbij Tom Davies en Ashley Williams, maar schoot hij over, terwijl hij even daarvoor een medespeler wilde bedienen maar Southampto­n-goalie Joel Robles ertussen zat. Na rust bleef het spelbeeld aanvankeli­jk ongewijzig­d tot Everton in de laatste twintig minuten toch nog los kwam. Lukaku kopte na een voorzet van Séamus Coleman op doel, maar zag Forster redding brengen. De rebound van Enner Valencia betekende wél de 1-0. Na een overtredin­g van oudVVV-Venlo-speler Maya Yoshida op Lukaku benutte Baines de daarbij verdiende strafschop door Forster de verkeerde hoek in te sturen. Southampto­n was geknakt en kreeg ook nog de snoeiharde 3-0 van Lukaku (assist: Davies) om de oren.