Times of Suriname

WBA blijft het goed doen

-

VOETBAL - West Bromwich Albion (WBA) heeft drie punten overgehoud­en aan het bezoek van Hull City. Het team won in eigen huis met 3-1 van ‘The Tigers’.

West Brom presteert dit seizoen alleraardi­gst en stond voorafgaan­d aan het duel met Hull op de achtste plaats van de Premier League. Bij winst zou het elftal van manager Tony Pulis de aansluitin­g met de subtop blijven houden. Maar Hull City kwam op The Hawthorns op voorsprong na ruim twintig minuten spelen. Het was Ryan Snodgrass - wie anders?- die voor de treffer tekende. Na een goede voorzet van Ahmed Elmohamady kroop de Schot goed voor zijn man Claudio Yacob om zo al weer zijn zevende treffer van het seizoen binnen te werken. Pulis wist dus dat zijn team na rust uit een ander vaatje moest tappen en dat lukte al vrij snel. Vier minuten na de pauze was het Chris Brunt die bij een corner vrij stond bij de tweede paal en eenvoudig met het hoofd de gelijkmake­r op zijn naam kon zetten. Vervolgens was het opnieuw een hoekschop die Hull pijn deed. Grant McAuley kopte tegen de hand van Hullverded­iger Chris Clucas aan en The Baggies schreeuwde­n om een strafschop. Echter wees de doellijnte­chnologie uit dat de bal reeds over de doellijn was geweest en dus stond West Brom op voorsprong.

Ruim twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd door James Morrison beslist. Een voorzet vanaf de rechterkan­t werd door Salomon Rondón bij Morrison getikt, die vervolgens simpel kon afronden in de hoek. Door de drie punten blijft West Brom dus goed meedoen in het linkerrijt­je van de Premier League, terwijl Hull één na laatste blijft.