Times of Suriname

Manchester United rekent af met West Ham United

-

VOETBAL - Manchester United heeft in Londen gewonnen van West Ham United (2-0), dat bijna de hele wedstrijd met een man minder speelde.

Het elftal van het thuisteam werd al vroeg in de wedstrijd door scheidsrec­hter Mike Dean tot tien gereduceer­d, toen Sofiane Feghouli na een kwartier van het veld werd gestuurd. De Algerijn liet de bal te ver van zijn voet springen, wilde dat herstellen en kwam daarbij hard in botsing met Phil Jones, waarna Dean gedecideer­d de rode kaart trok. De snelste rode kaart in de Premier League van dit seizoen.

Een nieuwe tegenvalle­r voor de ploeg van Slaven Bilic, die een moeizame eerste helft van het seizoen afwerkte en geen schim was van de formatie die vorig jaar de ene na de andere topclub op de pijnbank legde. Toch bood West Ham in ondertal dapper weerstand tegen United (waar Daley Blind en Memphis Depay niet bij de selectie zaten) en was het in de eerste helft via twee afstandssc­hoten van Manuel Lanzini dicht bij een voorsprong. David de Gea behoedde de bezoekers met twee prima reddingen voor een achterstan­d, en aan de andere kant deed Darren Randolph dat op miraculeuz­e ook voor het thuisteam. Antonio Valencia leek de Mancunians halverwege de eerste helft aan de leiding te helpen, maar de rechtsback schoot bijna op de doellijn staand alsnog tegen Randolph aan, terwijl Jesse Lingard de rebound tegen de paal werkte.

Na de thee kreeg het tiental van West Ham via Michail Antonio dé kans om de wedstrijd op z›n kop te zetten, maar de Engels internatio­nal stuitte in een één-op-één situatie andermaal op De Gea. En die misser was duur, want even later was het aan de andere kant wel raak. De ene invaller, Marcus Rashford, kwam goed door op links en bediende de andere invaller, Juan Mata, die de score opende.

Met Andy Carroll als stormram naar het front moest West Ham komen, maar tien minuten voor tijd besliste Zlatan Ibrahimovi­c de wedstrijd. Via Ander Herrera kwam de bal bij (in buitenspel­positie staande) Ibrahimovi­c, die keihard raak kegelde en daarmee het duel in het slot gooide. Door de overwinnin­g blijft de formatie van José Mourinho zesde, terwijl The Hammers op een twaalfde plaats blijven steken.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname