Times of Suriname

Manchester City wint met tien man

-

VOETBAL - Manchester City heeft zich enigszins hersteld van de nederlaag die het zaterdag leed tegen Liverpool. The Citizens kwamen gistermidd­ag al na een halfuur met tien man te staan tegen Burnley, maar wonnen toch nog met 2-1.

Het thuisteam liet behoudens een tweetal mogelijkhe­den voor Kelechi Iheanacho in het eerste half uur niet veel zien en slaagde er niet in om Burnley zijn wil op te leggen. De bezoekers waren bij vlagen zelfs de bovenligge­nde partij en tankten al helemaal veel vertrouwen toen Fernandinh­o na een stevige tackle op Johann Berg Gudmundsso­n met een rode kaart van het veld werd gestuurd door scheidsrec­hter Lee Mason. De Braziliaan pakte daarmee zijn derde rode prent in zijn laatste zes wedstrijde­n en wordt waarschijn­lijk voor vier wedstrijde­n geschorst. Josep Guardiola greep in de rust in en liet Iheanacho in de kleedkamer achter ten faveure van Sergio Agüero.

Die wissel pakte goed uit, want het was de Argentijn die na ruim een uur spelen de 2-0 maakte in het Etihad Stadium. Hij had, na voorbereid­end werk van Raheem Sterling, aan een klein gaatje voldoende om te scoren. De score was eerder geopend door Gaël Clichy, die vanaf links naar binnen kwam en met zijn rechter de verre hoek vond. Ondanks de ondertal- situatie leken de blauwhemde­n de schaapjes dus op het droge te hebben, maar in de slotfase werd het nog even heel spannend. Verdediger Ben Mee scoorde bij een hoekschop en bracht de spanning terug, maar verder kwam Burnley niet meer. Man City heeft nu 42 in de Premier League. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname