Times of Suriname

Tientallen doden na aanslag in Bagdad

-

IRAK - Tientallen mensen zijn gisteren om het leven gekomen bij een aanslag in Bagdad. Volgens de laatste cijfers zijn er zeker 35 mensen gedood en raakten zeker 61 gewond toen een autobom ontplofte op een druk plein in de Irakese hoofdstad.

De dader blies zich op in zijn auto in Sadr City, een hoofdzakel­ijk sjiitische wijk in het oosten van de stad. Bronnen zeiden tegen de BBC dat de aanslag leek te zijn gericht op dagarbeide­rs die op een plein in Sadr City op werk stonden te wachten. Onder de doden zijn drie agenten.

Islamitisc­he Staat heeft inmiddels de verantwoor­delijkheid opgeëist voor de aanslag. De terreurgro­ep pleegt regelmatig aanslagen op burgerdoel­en in Irak, waar het is verwikkeld in een hevige strijd met regeringst­roepen en hun bondgenote­n. Bagdad werd zaterdag al opgeschrik­t door twee explosies waarbij zeker 29 mensen om het leven kwamen. De Franse president François Hollande is in Irak voor een bezoek aan Franse troepen. Hij liet weten dat de wederopbou­w van Irak een belangrijk­e bijdrage kan leveren aan het voorkomen van aanslagen in het Westen. “Iedere bijdrage aan de wederopbou­w van Irak is een nieuwe stap richting het voorkomen van aanslagen van Daesh op ons eigen grondgebie­d’’, zei Hollande, die de Arabische aanduiding voor IS gebruikte. Hij zei tegen de Franse militairen te hopen op een jaar van overwinnin­gen op het terrorisme. De socialisti­sche president werd de afgelopen jaren herhaaldel­ijk geconfront­eerd met terreuraan­slagen in Frankrijk. Hollande reist volgens functionar­issen door naar de Koerdische stad Erbil, waar Frankrijk tientallen tonnen aan humanitair­e hulpgoeder­en zal afleveren. (NU.nl)

 ??  ?? Zeker 35 mensen gedood en 61 gewond geraakt toen een autobom ontplofte op een druk plein in de Irakese hoofdstad. (NU.nl)
Zeker 35 mensen gedood en 61 gewond geraakt toen een autobom ontplofte op een druk plein in de Irakese hoofdstad. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname