Times of Suriname

Paprika uit de oven met basilicumo­lie

-

Ingrediënt­en:

4 rode en/of gele paprika’s

3 eetlepels zwarte olijven zonder pit 4 tomaten

1 eetlepel kappertjes, uitgelekt

2 bollen buffelmozz­arella, in plakjes 4 eetlepels versgerasp­te Parmezaans­e kaas voor de basilicumo­lie flinke hand basilicum

1 teentje knoflook

75 milliliter milde olijfolie Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden - laat voor een mooi effect de steeltjes eraan zitten. Verwijder de zaadlijste­n. Leg de paprika’s op een ingevette bakplaat met de holte naar boven en bak ze 10 minuten in de oven.

Maak intussen de vulling. Hak 2 eetlepels olijven grof. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlee­s in kleine blokjes. Meng in een kom de blokjes tomaat met de gehakte olijven, kappertjes en wat zout en peper.

Haal de bakplaat uit de oven en giet het vrijgekome­n vocht uit de paprika’s. Leg ze terug op de bakplaat en schep de tomatenvul­ling erin. Leg de plakjes mozzarella erop en verdeel er de kaas en de rest van de olijven over. Bak de paprika’s nog 15-20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is en de randjes van de paprika’s beginnen te kleuren.

Pureer intussen in een keukenmach­ine of met een staafmixer de basilicum met de knoflook en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Haal de paprika’s uit de oven en druppel er de basilicumo­lie over. Serveer met warme ciabatta. (Okokorecep­ten.nl/Foto: Marché du Pre)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname