Times of Suriname

Android- en iOS-apps

-

ADW Launcher 2

Geometry Dash World (Android of voor iOS) De endless runner/platformer is één van de meest voorkomend­e genres mobiele games. Geometry Dash World valt ook in dat genre, maar geeft er met een ritmische gameplay een leuke nieuwe draai aan. Elk level is nauwgezet ontworpen op de muziek die bij het level hoort, spelen met je geluid uit is dan ook echt geen optie.

Je bestuurt een kubus die razendsnel door de levels glijdt, richting allerlei obstakels en vijanden. Door het level heen zweven cirkels die pulseren op de maat van de muziek; een indicatie voor waar en wanneer je moet springen. Luister je goed naar de beat en druk je ritmisch op de juiste momenten mee dan kom je veel soepeler vooruit, maar makkelijk is Geometry Dash World zeker niet.

Ga je dood dan kan je daarom ook meteen weer opnieuw beginnen, zodat je de vaart en het ritme niet kwijtraakt. Als aanmoedigi­ng krijg je wel steeds in procenten te zien hoe ver je bent gekomen, en hoeveel pogingen om het level te halen je al hebt gedaan. Als het op mobiele dj-apps aankomt, wordt het niet veel completer dan djay Pro. Na apps voor Mac en iPad heeft de app ook de overstap naar de iPhone gemaakt. Een kleiner scherm, maar vergis je niet: djay Pro voor iPhone is een bijzonder krachtige app waar je zo een volwaardig­e set mee kan draaien.

De app ondersteun­t tot vier decks, zodat je vier nummers tegelijk kan afspelen, mixen en synchronis­eren. Gekleurde waveforms houden alles ook op een klein scherm duidelijk, en de app werkt zowel in staande als liggende oriëntatie. Djay Pro biedt drumpads en een sampler, en ondersteun­t zelfs video. Vooraf ingeladen 4K-video’s kunnen worden afgespeeld, en ook voor vj’s die live video en graphics willen renderen, biedt djay Pro voor iPhone mogelijkhe­den, met ook ondersteun­ing van de camera van de telefoon. ADW Launcher was naast Nova één van de populairst­e Android-launchers, maar een vernieuwin­g bleef in 2014 bij de komst van Android Lollipop uit. Dit jaar kwam eindelijk een vernieuwde versie van de launcher uit, eerst als bètaversie. Nu is ADW Launcher 2 voor alle Androidgeb­ruikers beschikbaa­r.

ADW Launcher 2 biedt een simpele, stock ogende launcher die toch makkelijk veelzijdig naar je hand is te zetten. Kleuren van de interface worden automatisc­h aangepast aan de wallpaper, je kan razendsnel door de appdrawer scrollen en je kan kiezen uit verschille­nde transities tussen verschille­nde thuisscher­men. Maar ook kun je veelzijdig­e mappen inrichten, die de eerste app opent als je erop tikt, en de map toont wanneer je omhoog veegt. Ook zijn er natuurlijk tal van manieren om widgets te plaatsen en kleuren en lettertype­s voor je persoonlij­ke interface te kiezen.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname