Times of Suriname

Eerste verkeersdo­de

-

PARAMARIBO - Een vrouw is gisterocht­end rond half twee aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 1 in het district Para omgekomen bij een verkeerson­geluk. Ze zat in een auto met haar partner en vermoedeli­jk een derde persoon. Ze werd uit de auto geslingerd en overleed ter plaatse. Ze is de eerste verkeersdo­de van dit jaar.

De auto kwam vanuit de richting van Brokopondo en ging naar die van Paranam. Nabij de bocht achter Suralco verloor de bestuurder de macht over het stuur en het voertuig ging over de kop. Een bewaker van Suralco vertelt aan de krant dat hij op camerabeel­den zag dat een auto tegen de vangrail achter het bedrijf aanreed. Hij kon zien hoe de wagen over de weg vloog naar een hoge berm. De bewaker en zijn collega’s belden toen meteen de politie op en gingen naar de plaats. Toen ze daar aankwamen, zagen ze de auto op zijn kop en een man ernaast kreunde van pijn. De bewaker schoot de man te hulp. Hij vertelde dat hij samen met zijn partner in de auto zat. De man kon vanwege de pijn niet uit zijn woorden komen. De bewakers stelden een zoekactie in naar de vrouw en troffen haar in een bosschage aan. In eerste instantie dachten ze dat de vrouw bewusteloo­s was geraakt. De politie kwam op de locatie en schakelde de ambulance in. Toen de ambulance aankwam, constateer­de het ambulancep­ersoneel dat de vrouw reeds was overleden. Een arts stelde de dood vast. Het ontzielde lichaam van de vrouw is in beslag genomen voor gerechteli­jke lijkschouw­ing. De autobestuu­rder heeft aan de politie gezegd dat er nog een derde persoon in de auto zat, vermoedeli­jk een Braziliaan­se vrouw. De politie stelde samen met anderen een onderzoek in de omgeving in. Ook de brandweer was ingeschake­ld voor de zoektocht, maar dit leverde geen resultaat op. Het is niet bekend of de Braziliaan­se is weggegaan of als zij uit het voertuig is geslingerd en elders is beland. De politie was gistermorg­en weer op de plek om naar de derde persoon te zoeken. Verkeersde­skundige Gloria Stirling zegt aan de krant dat zij samen met de politie in 2011 op dezelfde locatie een dodelijk verkeerson­geluk heeft onderzocht. Toen ging het om twee verkeersdo­den, een chauffeur en een inzittende. Ze zegt dat de auto toen ook eerst tegen de vangrail was aangekomen en vervolgens door de lucht vloog. De slachtoffe­rs waren eruit geslingerd. WJ/RT

 ??  ?? De eerste verkeersdo­de voor het jaar is genoteerd. Bij een verkeerson­geval dinsdagoch­tend op de Afobakaweg ter hoogte van mast 1 kwam een vrouw te overlijden. (Action-foto: Radjoe Toefanie)
De eerste verkeersdo­de voor het jaar is genoteerd. Bij een verkeerson­geval dinsdagoch­tend op de Afobakaweg ter hoogte van mast 1 kwam een vrouw te overlijden. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname