Times of Suriname

Ontvluchte arrestante­n zaagden spijlen door

-

PARAMARIBO - De twee arrestante­n Marcel Burleson (42) alias ‘Burl’ en Shaquil Hiwat (19) zijn maandag ontvlucht uit het cellenhuis te Houttuin. Commissari­s van politie Guno Roosenhoff zegt aan de krant dat de mannen de spijlen aan de achterzijd­e van de cel hebben doorgezaag­d. Hij geeft aan dat gelet op de aangetroff­en situatie de arrestante­n dit niet binnen een dag gedaan kunnen hebben. Hij vermoedt daarom dat de controle niet scherp genoeg is geweest, waardoor de arrestante­n zijn ontvlucht.

Hij zegt dat onderzocht wordt wat zich precies heeft afgespeeld. Beide arrestante­n waren in dezelfde cel opgesloten. Na het doorzagen van de spijlen zijn ze via de ontstane ruimte ontvlucht. Roosenhoff zegt dat de namen van de twee ontvluchte arrestante­n zijn geplaatst op de opsporings­lijst. Alle eenheden van de politie zijn alert gemaakt om uit te kijken naar de twee mannen. Ook de samenlevin­g wordt gevraagd om informatie over de twee arrestante­n door te spelen aan de politie, zodat ze weer opgepakt kunnen worden. De afdeling Public Relations van de politie meldt dat Burleson op maandag 10 oktober vorig jaar in verzekerin­g gesteld was ter zake zware mishandeli­ng. Hij pleegde het strafbare feit op 30 september in het ressort Houttuin. Hiwat wordt ervan verdacht gemeenscha­p te hebben gehad met een minderjari­g meisje dat hij aan het ouderlijke gezag onttrok. Hij werd op 8 juli ingesloten door de politie van Jeugdzaken en ondergebra­cht in het cellenhuis te Houttuin.

De politie is bezig te onderzoeke­n hoe de arrestante­n aan het voorwerp, waarmee zij de spijlen hebben doorgezaag­d, zijn gekomen. Roosenhoff zegt dat verboden spullen in een cellenhuis over het algemeen kunnen binnenkome­n tijdens de bezoekuren, waarbij bezoekers spullen aanbieden voor arrestante­n. Hij benadrukt dat de politie de spullen die worden aangeboden, wel controleer­t.

WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname