Times of Suriname

Guardiola geïrriteer­d

-

VOETBAL - Pep Guardiola wilde na het duel van Manchester City met Burnley niet zeggen of hij de rode kaart van Fernandinh­o wel of niet terecht vond. De Braziliaan werd maandagmid­dag na ongeveer een halfuur van het veld gestuurd door Lee Mason. Fernandinh­o maakte een tackle met twee benen op tegenstand­er Johann Gudmundsso­n. Na afloop liet Guardiola zich er niet toe verleiden om arbiter Mason te bekritiser­en.

“Jij bent de journalist, dus jij kan dit wel uitleggen”, zei Guardiola kortaf tegen de interviewe­r van Sky Sports. Toen die zei dat het zijn taak niet was om het uit te leggen, antwoordde de Spaanse manager. “Ook niet die van mij. Ik geef uitleg over wedstrijde­n, niet over rode kaarten en dergelijke.”

Ondanks de ondertalsi­tuatie wist Manchester City met 2-1 te winnen. Halverwege mochten David Silva en Sergio Agüero invallen en de verslaggev­er van Sky Sports vroeg Guardiola of het fout was om het duo geen basisplek te geven. “Tuurlijk, het was een grote fout, je hebt gelijk”, zei hij sarcastisc­h. “En ja, ik heb het hersteld. Ik ben intelligen­t.”

Overigens was de rode kaart van Fernandinh­o al de derde in zijn laatste zes wedstrijde­n. Hij werd eerder weggestuur­d tegen Borussia Mönchengla­dbach en Chelsea. Op de vraag of zijn speler disciplina­ire problemen heeft, wilde Guardiola echter ook niet ingaan.

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname