Times of Suriname

Witsel definitief naar China

-

VOETBAL - Axel Witsel vertrekt definitief naar Tianjin Quanjian. Zenit SintPeters­burg maakte gisteravon­d bekend dat de clubs een akkoord hebben bereikt over een transfer van de 27-jarige Belg, die een driejarig contract signeert. Witsel gaat achttien miljoen euro op jaarbasis verdienen bij de kapitaalkr­achtige club uit China. Het is onduidelij­k hoeveel Zenit ontvangt voor Witsel, wiens contract nog een halfjaar doorliep. Aanvankeli­jk leek de Rode Duivel te opteren voor het eveneens steenrijke Shanghai SIPG, maar de keuze is toch gevallen op Tianjin Quanjian. Die club is vorig seizoen gepromovee­rd naar de hoogste Chinese divisie. Juventus was eveneens lange tijd in de race voor Witsel en deed in het verleden reeds twee pogingen.

Witsel bevestigde de overstap maandag al in gesprek met Tuttosport. Hij sprak van een heel moeilijke beslissing. “Aan de ene kant was er een geweldig team en een geweldige club als Juventus”, gaf hij aan. “Maar aan de andere kant was er een aanbieding die ik niet kon afwijzen, eentje voor de toekomst. De directie van Juventus heeft zich altijd keurig gedragen en ik kan ze alleen maar dankbaar zijn.”

In september 2012 zette Witsel zijn handtekeni­ng bij Zenit. De Russische grootmacht betaalde destijds veertig miljoen euro aan Benfica voor zijn komst. Sindsdien speelde Witsel in totaal 180 officiële wedstrijde­n voor de club, waarin hij 22 doelpunten maakte en 13 assists leverde. Hij schreef de landstitel (2015), de Russische beker (2016) en de Supercup (2015 en 2016) op zijn naam. Zenit wenst de 78-voudig internatio­nal van België het beste in het vervolg van zijn loopbaan.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname