Times of Suriname

Nadal wint eerste partij van 2017

-

TENNIS - Rafael Nadal heeft gisteren bij het ATP-toernooi van Brisbane zijn eerste partij van het jaar gewonnen. De Spanjaard was in de eerste ronde in de Australisc­he stad met 6-3 en 6-2 te sterk voor de Oekraïener Alexandr Dolgopolov. In de tweede ronde moet Nadal het opnemen tegen de Duitser Mischa Zverev. Zowel in de eerste als in de tweede set wist Nadal Dolgolpolo­v twee keer te breken. De nummer 62 van de wereld stelde daar alleen in het eerste bedrijf een break tegenover. De partij duurde één uur en veertien minuten.

Voor de 30-jarige Nadal was het zijn eerste officiële wedstrijd nadat hij zijn seizoen in oktober vanwege een slepende polsblessu­re vroegtijdi­g moest beëindigen. Nadal miste daardoor de ATPtoernoo­ien in Basel en Parijs en ook eventuele deelname aan de World Tour Finals was van de baan.

Vorige week liet Nadal al zien in op de weg terug te zijn. Hij won het Mubadala World Tennis Championsh­ip, een invitatiet­oernooi in Abu Dhabi. In de eindstrijd klopte hij de Belg David Goffin.

Door zijn maandenlan­ge afwezighei­d en zijn mindere prestaties in 2016 is Nadal momenteel de nummer negen van de wereld. Het toernooi van Brisbane geldt voor de veertienvo­udig Grand Slamwinnaa­r als belangrijk­e opmaat voor de Australian Open die op maandag 16 januari van start gaat.

Nadal wist het Australian Open een keer te winnen en dat was in 2009. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname