Times of Suriname

Arsenal redt punt in blessureti­jd

-

VOETBAL - Arsenal heeft gisteravon­d op spectacula­ire wijze een punt gepakt bij Bournemout­h. Het team van Arsène Wenger kwam dramatisch voor de dag en keek twintig minuten voor tijd aan tegen een 3-0 achterstan­d, maar vocht zich terug tot 3-3. Olivier Giroud was opnieuw de gevierde man aan Londense zijde, door in blessureti­jd de gelijkmake­r voor zijn rekening te nemen. Arsenal staat vierde, met een achterstan­d van acht punten op koploper Chelsea.

Bournemout­h had nog geen twintig minuten nodig om het eerste doelpunt te maken. De openingstr­effer was fraai, al liet Héctor Bellerín zich makkelijk aftroeven door Charlie Daniels. De opgestoomd­e linksback Daniels nam knap aan na een afgemeten lange bal van Junior Stanislas. Oog in oog met Petr Cech rondde Daniels gedecideer­d af. Even later volgde de 2-0, nadat Granit Xhaka een onhandige overtredin­g beging op Ryan Fraser. Xhaka duwde Fraser in de rug, waarna arbiter Michael Oliver naar de stip wees. Callum Wilson legde met succes aan vanaf elf meter. Arsenal was het spoor bijster en wist in de eerste helft weinig meer te creëren. De 3-0 hing zelfs nadrukkeli­jker in de lucht dan de gelijkmake­r en kwam er ook in de tweede helft. Fraser won het duel van Bellerín, trok naar binnen en rondde af door de benen van Cech. De eerste zege ooit op Arsenal leek binnen voor Bournemout­h, maar de gasten knokten zich verdienste­lijk terug.

Een voorzet van Alex Oxlade-Chamberlai­n werd doorgekopt door Giroud, waarna Alexis Sánchez met het hoofd afrondde. Een heerlijke volley van Lucas Pérez in de verre hoek op aangeven van opnieuw Giroud betekende de 3-2. Het geloof was helemaal terug bij Arsenal, zeker na een directe rode kaart voor Simon Francis na een charge op Aaron Ramsey. The Gunners hadden acht minuten plus zes minuten blessureti­jd om tegen tien man op gelijke hoogte te komen. Dat lukte uiteindeli­jk in de blessureti­jd. Voor de derde week op rij scoorde Giroud een belangrijk doelpunt: de Fransman kopte raak na een voorzet van Xhaka. (VZ)

 ??  ?? Olivier Giroud van Arsenal (l) kopt de bal, terwijl Steve Cook van Bournemout­h dat probeert te voorkomen. (Foto: ESPN)
Olivier Giroud van Arsenal (l) kopt de bal, terwijl Steve Cook van Bournemout­h dat probeert te voorkomen. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname