Times of Suriname

Vogel beschadigt motor SLM-vliegtuig

-

PARAMARIBO - Een vogel is gisteren in de motor van een toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) terechtgek­omen. Dit gebeurde tijdens het landen op de luchthaven van Belem. “Door de opgelopen schade kan dit vliegtuig voorlopig niet ingezet worden om vluchten op de regionale route uit te voeren”, zegt Robbi Lachmising, directeur van de nationale carrier aan de krant.

De directeur zegt dat het hier gaat om een birdstrike. De SLM-kist zal voorlopig aan de grond blijven in Belem, zodat precies nagegaan kan worden hoe groot de schade is. Hij zegt dat het hier gaat om een overmachts­ituatie, waarmee vliegers helaas van tijd tot tijd geconfront­eerd worden. De onkosten verhalen op de autoriteit­en van de luchthaven van Belem heeft dus geen zin. Lachmising legt uit dat luchthaven­s in de wereld altijd de nodige maatregele­n in place hebben om zoveel mogelijk te voorkomen dat een vogel in aanvaring komt met een motor van een vliegtuig. “Ondanks deze voorzorgsm­aatregelen kun je ze nooit honderd procent treffen. Want dit is ook wel eens gebeurd op Schiphol. Vooral in bepaalde jaargetijd­en wanneer je die grote stromen trekvogels hebt”, aldus de directeur. Ondanks de birdstrike kreeg de piloot het toestel veilig aan de grond. De SLM heeft gistermidd­ag een ander toestel gestuurd om de passagiers vanuit Belem naar Suriname te vervoeren.

 ??  ?? Het toestel van de SLM dat gisteren te maken kreeg met een birdstrike. Het vliegtuig zal voorlopig niet ingezet kunnen worden op de regionale route.
Het toestel van de SLM dat gisteren te maken kreeg met een birdstrike. Het vliegtuig zal voorlopig niet ingezet kunnen worden op de regionale route.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname