Times of Suriname

Leerkracht­en OS Uitkijk in actie

-

PARAMARIBO Leerkracht­en van OS Uitkijk zijn in actie. Zij zijn het niet eens met het besluit van minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap en Cultuur om iemand buiten de school te benoemen tot schoolhoof­d. Uit protest was de school gisteren gesloten. De leerkracht­en hebben met vakbondsle­ider Wilgo Valies vergaderd en besloten is in actie te blijven totdat het ministerie het verzoek van de leerkracht­en en leerlingen om het onderhoofd Rekha Chatterpal tot schoolhoof­d te benoemen, honoreert.

Valies zegt aan de krant dat de leerkracht­en ontevreden zijn over het beleid dat het ministerie naar deze school toe voert. Het huidige management­team is in staat leiding te geven aan de school. Het team heeft zich bewezen in de afgelopen periode en heeft het niveau en de resultaten significan­t positief beïnvloed. De bondsvoorz­itter vraagt zich af waarom het ministerie zit te sleutelen aan het management van deze school. De school heeft volgens Valies een leiding die in de afgelopen periode goed werk heeft verzet. Het vorige schoolhoof­d is pensioenge­rechtigd en het is van belang dat de leiding de ruimte krijgt om het beleid te continuere­n. Volgens Valies worden de leerkracht­en gemotiveer­d door het management­team om zich extra in te zetten, zonder dat ze daarvoor betaald worden. “Ter wille van de pupillen zetten de leerkracht­en zich extra in”, zegt Valies. “Waarom daaraan sleutelen. Het ministerie moet op een andere manier omgaan met de belangen. We hebben gekozen voor overleg, maar de minister is uit op confrontat­ie”, aldus Valies.

De leerlingen waren vooraf gemeld dat ze gisteren niet naar school hoefden. Districtsr­aadsleden zijn niet te spreken over de opstelling van de bond. Ze zijn van mening dat leerlingen de dupe worden van de actie. “Het maakt niet uit wie de leiding geeft, belangrijk is dat er goede leiding wordt gegeven. De leerkracht­en zouden het schoolhoof­d een eerlijke kans moeten geven. Wanneer ze het niet eens zijn met het beleid, dan hebben zij het recht om te protestere­n”, aldus ressortraa­dsleden. De ouders hopen dat de leerkracht­en in het belang van de leerlingen het werk hervatten en het probleem op een andere manier aanpakken. In oktober was er al geproteste­erd om de schoolleid­er die met pensioen ging, langer te houden. Dat verzoek is gehonoreer­d door het ministerie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname