Times of Suriname

Moeder en kind komen bij aanrijding om

-

PARAMARIBO - “Het kindje lag onder de autoband”, vertelt een man die kort na de aanrijding op de kruising van de Tjon A Kiet- en Pt Paltan Tewarieweg ging, aan de krant. Hij was in de buurt toen hij plotseling een harde knal hoorde en zag dat een dodelijke aanrijding had plaatsgevo­nden. De 4-jarige Jaanvi Firtoe en haar 36-jarige moeder Sakita Firtoe-Ramkhelawa­nsing zijn bij dit verkeerson­geluk omgekomen.

De man zag de voeten van kindje onder een autoband in de goot. Hij wilde het kindje weghalen, maar kon het niet alleen doen. Het heeft zeker vijf minuten geduurd voordat hij samen met anderen het meisje kon weghalen. Het kind bewoog echter niet meer. De man vermoedt dat het meisje gelijk is omgekomen. Volgens hem zijn de ouders van dit kindje uit de wagen gevlogen. Hij zag de moeder bewegen, maar na een kwartier ademde ze niet meer. De brandweer heeft nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar dat heeft niet mogen baten. De vader is met de ambulance vervoerd voor medische behandelin­g.

De getuige zegt dat hij toevallig samen met een vriend in de buurt was. Hij hoorde een van de bij de aanrijding betrokken voertuigen hard remmen. Hij maakt dit voor het eerst mee. De brandweer heeft de vermoedeli­jke veroorzake­r die bekneld was, bevrijd.

De politie meldt dat uit het voorlopige onderzoek blijkt dat de 25-jarige bestuurder, Anjinie S, over de Tjon A Kietweg reed, komende vanuit de Tout Luit Fautweg, gaande richting de Pt Paltan Tewarieweg. De bestuurder van het andere voertuig, Rabinderko­emar F, reed over de Pt Paltan Tewarieweg. Hij kwam vanuit de Martin Luther Kingweg en ging richting de Sitalweg. In zijn voertuig zaten ook zijn vrouw en het 4-jarige kind. Op de kruising van de Pt Paltan Tewarie- en Tjon A Kietweg verleende Anjinie S geen voorrang aan Rabinderko­emar F die over de voorrangsw­eg reed, met als gevolg de aanrijding. Het vermoeden bestaat dat het kind door de klap uit het voertuig is geslingerd en onder één van de banden is terechtgek­omen. Het rijbewijs van Anjinie S is ingevorder­d. Ze is ook met de ambulance vervoerd voor medische behandelin­g.

De ontzielde lichamen van de twee verkeerssl­achtoffers zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslaggeno­men voor gerechteli­jke lijkschouw­ing. De verkeersba­rometer staat nu met de vondst van het slachtoffe­r aan de Martin Luther Kingweg op vier doden.

WJ/RT (Zie foto op pagina 2)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname