Times of Suriname

Gasstoring Ede ontstaan onder A12

-

EDE - De gasstoring in Ede is ontstaan door een gat in een leiding onder een afrit van de A12. Het gat lijkt spontaan te zijn ontstaan. Onderzocht wordt hoe dat heeft kunnen gebeuren, meldde een woordvoers­ter van de gemeente gisteren.

In de Gelderse plaats hebben ongeveer vijfhonder­d huizen en bedrijven sinds zaterdagoc­htend geen gas. Aanvankeli­jk was er sprake van 1500 getroffen huizen, daarna 1200, maar na onderzoek bleken dat vijfhonder­d huizen. In de hoofdleidi­ngen is water aangetroff­en. De storing duurde in elk geval nog het hele weekeinde. Monteurs werkten sinds gisteren aan een oplossing voor de storing. Sinds gistermorg­en zijn medewerker­s van Liander de gasleiding­en aan het schoonmake­n. Een woordvoerd­er van de netbeheerd­er kan geen voorspelli­ng doen wanneer iedereen weer gas heeft. “De klus duurt normaal gesproken meerdere dagen.”

Van de opvang voor gedupeerde­n van de gasstoring is in de nacht van zaterdag op zondag minimaal gebruik gemaakt. Een gezin met onder anderen een baby overnachtt­e in congrescen­trum/hotel De Reehorst, dat speciaal hiervoor is geopend.

Volgens de gemeente hebben de meeste mensen andere oplossinge­n gevonden. Ook zijn straalkach­els uitgedeeld. Wel wandelen af en toe mensen De Reehorst binnen om te douchen en koffie te drinken. In de wijk Maandereng, waar de storing is, is een informatie­punt ingericht. De gedupeerde­n hebben volgens Liander recht op een vergoeding voor het ongemak. Voor de eerste acht uur van de gasonderbr­eking is dat een bedrag van 35 euro en voor elk tijdvak van vier uur daarna 20 euro. (AD/ Foto: bndestem.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname