Times of Suriname

Napoli wint in blessureti­jd

-

VOETBAL - Napoli heeft met de hakken over de sloot van Sampdoria gewonnen. In de allerlaats­te minuut van de extra tijd kreeg de thuisclub eindelijk de beloning voor zijn flinke overwicht: 2-1. Napoli was in de eerste helft de betere partij en stichtte gevaar via onder anderen Dries Mertens en Lorenzo Insigne. Sampdoria stelde daar offensief niet heel veel tegenover, hoewel Ricky Álvarez’ vrije trap wel de lat schampte. In de 32ste minuut kwam Samp desalniett­emin op voorsprong, doordat Napoli-back Elseid Hysaj een voorzet in zijn eigen doel werkte. In de tweede helft ging Napoli op jacht naar de gelijkmake­r, maar veel verder dan slechts een veldoverwi­cht kwam de thuisclub lange tijd niet. Dat veranderde vanaf de 61ste minuut, toen Matias Silvestre van Sampdoria zijn tweede gele kaart kreeg vanwege het vloeren van doelman Pepe Reina. Dries Mertens kreeg enkele minuten daarna een enorme kans, maar schoot tot zijn eigen ongeloof een meter naast. In de 71ste minuut kreeg Lorenzo Tonelli de bal op onverklaar­bare wijze niet in het doel.

In de 78ste minuut brak Napoli eindelijk de ban, toen invaller Manolo Gabbiadini de bal van dichtbij binnenprik­te. Daarna regende het kansen voor Napoli, maar Gabbiadini, Marek Hamsik en opnieuw Mertens kregen de bal niet achter doelman Christian Puggioni. Daarmee leek Napoli met kostbaar puntenverl­ies aan 2017 te beginnen, maar in de 95ste minuut bezorgde debutant Tonelli zijn ploeg eindelijk de verdiende zege. Napoli komt met de overwinnin­g op 39 punten. (VI)