Times of Suriname

Giroud vertolkt in vierde duel op rij heldenrol

-

VOETBAL - Olivier Giroud heeft Arsenal zaterdag naar de vierde ronde van de FA Cup geloodst. De spits, die in de voorgaande drie officiële wedstrijde­n ook al belangrijk­e doelpunten maakte, tekende vlak voor tijd voor de 1-2 tegen Preston North End. Arsenal overleefde de derde ronde van de FA Cup al twintig jaar op rij; geen enkele andere club kan zulke cijfers overleggen. Op papier mocht de nummer elf van de Championsh­ip ook geen problemen opleveren voor het team van Arsène Wenger. Arsenal trad weliswaar aan zonder sterspeler­s Mesut Özil en Alexis Sánchez, maar spelers als Olivier Giroud, Aaron Ramsey en Granit Xhaka waren wel present. Toch slaagde Preston North End er binnen zeven minuten in om de score te openen, na een prachtige actie van Aiden McGeady. Vervolgens bediende hij Jordan Hugill, die de bal met wat geluk bij Callum Robinson kreeg. Van dichtbij kon Robinson afronden. Halverwege de eerste helft volgde een enorme kans op de 2-0, maar Hugill wist de bal op aangeven van Robinson net niet binnen te tikken. Fouten van Shkodran Mustafi stelden Paul Gallagher zes minuten voor rust in staat om de bal over David Ospina te wippen. Nacho Monreal haalde het leer voor de lijn weg en voorkwam daarmee grotere schade.

Hoewel Arsenal ook mogelijkhe­den kreeg, was Preston North End oppermacht­ig in de eerste helft en was de voorsprong verdiend. Desondanks wist Arsenal vlak na de onderbreki­ng op gelijke hoogte te komen. Alex Iwobi hield de bal knap bij zich en vond Ramsey, die vanaf de zestienmet­erlijn uithaalde in de rechterhoe­k. Arsenal zocht vervolgens het meest nadrukkeli­jk naar de voorsprong. Grote kansen bleven echter lange tijd uit. Twintig minuten voor het fluitsigna­al moest Chris Maxwell, doelman van Preston North End, redding brengen op een uithaal van Mustafi. Maxwell had een minuut voor tijd echter geen antwoord toen Giroud van dichtbij de linkerhoek vond op aangeven van Lucas Pérez. In al zijn laatste acht duels als basisspele­r kwam de Fransman tot scoren. (VZ)

??  ?? Olivier Giroud van Arsenal heeft weer een heldenrol vervuld. (Foto: ESPN)
Olivier Giroud van Arsenal heeft weer een heldenrol vervuld. (Foto: ESPN)