Times of Suriname

Griezmann belangrijk voor Atlético

-

VOETBAL - Atlético Madrid is de tweede seizoenshe­lft goed begonnen. De Madrilenen waren op bezoek bij Eibar met 0-2 te sterk en zetten een stap richting de Spaanse top drie.

Atlético won slechts drie van zijn laatste acht duels in de Primera División en zag concurrent­en Real Madrid en Barcelona daardoor steeds verder uitlopen. Op bezoek bij Eibar was een driepunter noodzakeli­jk voor de ploeg van trainer Diego Simeone om in 2017 de jacht op de top drie te openen. Eibar, dat een knappe achtste plaats op de Spaanse ranglijst bezet, bood in de eerste helft echter flink tegenstand. De bezoekers wisten de eerste 45 minuten geen enkel schot op doel te fabriceren.

Tien minuten na de hervatting was het dan toch raak voor Atlético. Een korte corner belandde voor de voeten van Filipe Luís, die de bal perfect op het hoofd van Saúl Ñiguez legde. De Spanjaard kopte de bal achter doelman Yoel. Eibar bleef dapper zoeken naar de gelijkmake­r, maar de volgende treffer viel aan de andere kant.

Drie minuten na zijn entree kwam Kevin Gameiro goed door aan de rechterkan­t en de Fransman legde de bal met een wippertje breed op Antoine Griezmann. De 25-jarige spits pakte het cadeautje van zijn landgenoot uit en had zo zijn felbegeerd­e treffer te pakken. De goalgetter, een van de drie genomineer­den voor de Gouden Bal, maakte daarmee een einde aan een droogte van 84 minuten zonder doelpunten in de competitie. Door de zege op Ipurua komt Atlético op een vierde plaats met 31 punten uit zeventien duels. (VZ)