Times of Suriname

Bekerduel Bintang Lair tegen Papatam vroEGtIJDI­G AFGEflotEn

-

VOETBAL – Het duel tussen Bintang Lair en Papatam, dat in het kader van de bekercompe­titie van de Surinaamse Voetbal Bond werd gespeeld, is zaterdagmi­ddag vroegtijdi­g afgefloten door de scheidsrec­hter. Bintang Lair kreeg vier rode kaarten en hierdoor kwam het team van de Meerzorg Sport Bond op zeven spelers. De regel is dat een team niet minder dan acht spelers op het veld mag hebben en daarom werd de wedstrijd afgefloten bij een stand van 2-0 in het voordeel van Papatam.

Papatam was het betere team in de beginfase en wist in de 24ste minuut op een 1-0 voorsprong te komen via Jimmy Atoembe. Hierna kreeg Bintang Lair enkele goede mogelijkhe­den via Stephen Kenton, Frankie Kartodikro­mo en Kay Dijksteel, maar geen van hen wist te scoren. Dit kwam Bintang Lair duur te staan, omdat Jermain Pinas in de 39ste minuut de 2-0 maakte voor Papatam uit een strafschop. In de 43ste minuut viel de eerste rode kaart voor Dwayne Mertowidjo­jo, omdat hij een gemene tackel deed op een tegenstand­er. Met een score van 2-0 en met een man meer ging Papatam de rust in. Vroeg in de tweede helft vielen er drie rode kaarten aan de zijde van Bintang Lair. Doelman Clifton Kartodikro­mo van Bintang Lair kreeg in de 58ste minuut de rode kaart, omdat hij het leder buiten het strafschop­gebied vasthield om een aanval van de tegenstand­er te onderschep­pen. Nadien kregen Frankie Kartodikro­mo en Reverino Blank de rode kaart, omdat zij het niet eens waren met de beslissing van de scheidsrec­hter en zodoende obscene woorden gebruikten. Hierdoor ligt Bintang Lair uit het bekertoern­ooi, terwijl Papatam verder gaat.