Times of Suriname

Draxler helpt PSG bij debuut aan monsterzeg­e

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in (PSG) heeft in het Franse bekertoern­ooi de vloer aangeveegd met Bastia. De nummer veertien van de Ligue 1 had bij het debuut van Julian Draxler geen schijn van kans in het Parc des Princes: 7-0.

Miljoenena­ankoop Julian Draxler begon op de bank bij PSG voor het duel om de Coupe de France. Ook topscorer Edinson Cavani ontbrak bij het thuisteam, maar dat mocht de pret niet drukken. Waar de bezoekers het eerste halfuur nog stand hielden, begon aanvoerder Thiago Silva daarna met een rake kopbal de beschietin­gen. Adrien Rabiot bepaalde met een pegel van grote afstand de ruststand op 2-0.

Na de hervatting was het de negentienj­arige Christophe­r Nkunku die zijn eerste treffer voor de hoofdmacht van de Parijzenar­en maakte en daarmee het verzet van Bastia definitief brak. Thiago Motta, Lucas Moura en Ángel Di María brachten de marge tot zes. Het slotakkoor­d was echter voor de nieuwe ster in Parijs. Draxler was in de 66ste minuut het veld ingekomen en maakte daarmee zijn officiële debuut voor PSG. De 23-jarige Duitser had nog geen 23 minuten nodig om zijn eerste treffer te maken voor de regerende kampioen. De van VfL Wolfsburg overgekome­n aanvaller werd weggestuur­d door Hatem Ben Arfa en rondde met een fraaie stift af: 7-0. Door de eclatante zege op Bastia, waar Jerson Cabral nog als invaller het veld inkwam, plaatst PSG zich voor de zestiende finale van het Franse bekertoern­ooi. Op 14 januari hervat het team van trainer Unai Emery de competitie met een uitwedstri­jd tegen Stade Rennes. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname