Times of Suriname

Thomas wederom dominant

-

ATLETIEK – Cleveland Thomas is wederom dominant geweest bij de Bigi Broki Waka. De Guyanees werd in de veertiende editie van deze loop winnaar in de categorie 10 kilometer snelloop met een tijd van 34 minuten en 40 seconden. Tweede werd Lorenzo Main, die 35 minuten en 15 seconden nam om deze afstand af te leggen, terwijl Jonathan Baktawar met een tijd van 36 minuten en 34 seconden goed was voor de derde plaats.

Thomas zegt dat hij al enkele maanden in de voorbereid­ing was voor deze loop. Vorig jaar werd hij ook winnaar in deze categorie, maar zijn tijd was toen iets beter dan dit jaar. Hij geeft aan dat hij dit keer iets later was begonnen met de voorbereid­ingen. Hij gaat nu zich voorbereid­en op een loop die binnenkort in Guyana zal plaatsvind­en. De Guyanees zegt verder dat Main en Baktawar heel sterk waren en hij moest tot het uiterste gaan om als eerste over de finish te gaan.

In de categorie 5 kilometer snelloop werd Devaun Barrington, ook een Guyanees, de winnaar. Hij legde deze afstand in zeventien minuten en negen seconden. Sijverijo Simison werd tweede met zeventien minuten en 38 seconden, terwijl Carlos Feliksdal derde werd in een tijd van zeventien minuten en 42 seconden.

Bij de vrouwen in de categorie 10 kilometer snelloop veroverde Claudrice Mckoy van Guyana de eerste plaats in een tijd van 43 minuten en 38 seconden. Carolien Marlet werd tweede met 45 minuten en 30 seconden, terwijl Ilsida Toemere, met een tijd van 47 minuten en tien seconden, genoegen moest nemen met de derde plaats. Genelva Diko werd winnaar van de categorie 5 kilometer snelloop bij de vrouwen met een tijd van 23 minuten en 25 seconden. Letitia Vriesde werd tweede met 24 minuten en elf seconden en Maria Sennebad werd derde met een tijd van 24 minuten en 37 seconden.

 ??  ?? Cleveland Thomas (m) winnaar van de veertiende editie van de Bigi Broki Waka, met Lorenzo Main (l) tweede en Jonathan Baktawar (r) derde. (Foto: SH)
Cleveland Thomas (m) winnaar van de veertiende editie van de Bigi Broki Waka, met Lorenzo Main (l) tweede en Jonathan Baktawar (r) derde. (Foto: SH)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname