Times of Suriname

Real Madrid laat kans op monsterzeg­e liggen

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo is met Real Madrid in de Primera División goed begonnen aan 2017. De Portugees droeg bij zijn eerste wedstrijd van het kalenderja­ar met een doelpunt bij aan de overtuigen­de 5-0 zege op Granada. De eerste helft was er voor Real ook een met een gouden randje. Granada had niets in te brengen en kwam in de twaalfde minuut al op achterstan­d. Isco betaalde het vertrouwen van trainer Zinedine Zidane terug door de bal binnen te schuiven na een pass van Karim Benzema: 1-0. De Fransman was even later uiterst alert en tikte na een schot van Luka Modric -weliswaar in buitenspel­positie - de bal binnen. Ronaldo kon niet achterblij­ven en kreeg fantastisc­h hulp van Marcelo, die zaterdag zijn tienjarig jubileum in het eerste van Real vierde. De linksback gaf die mijlpaal extra glans met een onnavolgba­re actie en vervolgens een perfecte voorzet richting Ronaldo. Laatstgeno­emde knikte de bal achter Guillermo Ochoa. De ellende was nog niet voorbij voor de Granada-doelman, die in de eerste helft ook nog zijn hoofd moest buigen na een intikker van Isco.

Bij een 4-0 stand nam Real in de tweede helft gas terug. James Rodríguez, woensdag met twee goals nog de uitblinker bij de 3-0 bekerzege op Sevilla, en Marco Asensio maakten hun opwachting. Toni Kroos en Isco kregen rust.

Zonder zich overmatig in te spannen liep de thuisploeg nog verder weg bij laagvliege­r Granada. Casemiro maakte na bijna een uur zijn eerste competitie­doelpunt van het seizoen en deed dat door uit een vrije trap van Rodríguez de bal achter zijn standbeen binnen te werken bij de tweede paal. Real leek het vervolgens wel best te vinden, terwijl Granada de indruk wekte al blij te zijn dat de schade enigszins beperkt bleef. Een zesde treffer kwam er dan ook niet meer. Real is inmiddels 39 officiële wedstrijde­n op rij ongeslagen.