Times of Suriname

Suriname eindigt op tweede plaats Haïti naar play-offs

-

VOETBAL – Suriname is in het driehoekst­oernooi voor de vijfde plaats van de 2017 Concacaf Gold Cup uitgeschak­eld. Haïti won gisteren van het gastland Trinidad en Tobago in het Boldon-stadion in de verlenging met 4-3. Haïti eindigt op de eerste plaats, terwijl Suriname tweede wordt. Trinidad en Tobago eindigt op de derde plaats. Het gastland moest deze wedstrijd met een verschil van twee doelpunten winnen om zo de volgende ronde te halen. Het team begon daarom ook goed. In de eerste minuut scoorde Shahdon Winchester voor het gastland. Haïti vocht zich terug en de teams gingen de kleedkamer­s in met een 2-2 gelijke stand. Derrick Etienne en Kervens Belfort scoorden voor Haïti. Winchester zorgde ook voor het tweede doelpunt van Trinidad. In de tweede helft vond geen van de landen het net, waardoor de wedstrijd 2-2 gelijk eindigde. Volgens de regels moet er een winnaar zijn, waardoor de wedstrijd werd verlengd. In de verlenging scoorde Haïti twee keer en Trinidad en Tobago een keer. Haïti wint zo het driehoekst­oernooi met zes punten. Suriname eindigt op de tweede plaats met drie punten en Trinidad en Tobago op de laatste plaats zonder punten. Haïti zal nu spelen tegen de nummer 5 van de Copa Centroamer­icana (CentraalAm­erika). Deze wordt door de UNCAF georganise­erd van 13 tot 22 januari in Panama. De winnaar plaatst zich voor de Concacaf Gold Cup 2017 dat van 7 tot 26 juli wordt gehouden in de VS.