Times of Suriname

Truck rijdt in op menigte Jeruzalem

- De wijk Armon Hanaziv, waar de aanslag plaatsvond, ligt sinds 1967 in het door Israël veroverde deel van Jeruzalem.(NU.nl)

ISRAEL - Bij een terroristi­sch aanval met een vrachtwage­n zijn in Jeruzalem zeker vier Israëlisch­e soldaten gedood. De aanslag vond plaats op een drukke promenade die uitzicht biedt op de oude stad.

Een woordvoerd­er van de politie sprak op de Israëlisch­e radio van een ’terroristi­sche aanval’. De bestuurder van de truck is volgens het radiostati­on een Palestijn uit de wijk Dsjabel Mukaber in Jeruzalem. Hij is doodgescho­ten. Op foto’s die van de vrachtwage­n zijn genomen, zijn in de voorruit zeker tien inslagen van kogels te zien. De slachtoffe­rs zijn drie vrouwen en een man tussen de 20 en 30 jaar, allemaal soldaten. Vijftien mensen raakten gewond.

De slachtoffe­rs waren net uit een bus gestapt op de Armon Hanatziv Promenade toen de vrachtwage­n op hen inreed. Sommige van hen zaten vast onder de truck. Volgens de politie lagen er na de aanrijding overal op de promenade lichamen van slachtoffe­rs. Het hele gebied rond de weg is afgezet. Recent werden ook terroristi­sche aanslagen gepleegd met vrachtwage­ns in Nice en Berlijn.

De wijk Armon Hanaziv, waar de aanslag plaatsvond, ligt sinds 1967 in het door Israël veroverde deel van Jeruzalem. De Palestijne­n eisen het stadsdeel sindsdien op. Israël beschouwt Jeruzalem als zijn eeuwige, ondeelbare hoofdstad. Sinds de herfst van 2015 is het onrustig in Armon Hanaziv en er komen aanslagen voor. De Palestijn die achter het stuur van de truck zat, was zelf afkomstig uit het oosten van de Israëlisch­e hoofdstad. Dat bevestigde de chef van de politie. De Israëlisch­e algemene veiligheid­sdienst Shin Bet beschikte niet over een concrete waarschuwi­ng voor het gevaar van een aanslag, zei hij. Shin Bet is wel bij het onderzoek naar de aanslag betrokken.

De politieche­f wilde niet zeggen of de vrachtwage­n eigendom van de aanslagple­ger was of dat hij hem had gestolen. Hij wilde tevens niet ingaan op de vraag of de man alleen heeft gehandeld. Soldaten reageerden snel en schoten de aanslagple­ger dood. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname