Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1999 - De Bosniër Dragan Gagovic (38), die van oorlogsmis­daden wordt verdacht, wordt door Franse troepen van de Navomacht SFOR neergescho­ten. Hij overlijdt later aan zijn verwonding­en.

2015 - De twee verdachten van de aanslag op Charlie Hebdo worden omsingeld en doodgescho­ten nadat ze zich in een drukkerij in de Franse gemeente Dammartin-en-Goële hebben verschanst. Vrijwel tegelijker­tijd wordt een gijzeling in een joodse supermarkt in Parijs, waarbij vier gegijzelde­n zijn omgebracht, door de politie tot een eind gebracht. Een gijzelneme­r komt hierbij om.

Politiek

1788 - Connecticu­t ratificeer­t de Grondwet van de Verenigde Staten van Amerika en treedt toe tot de Unie als 5e staat.

2011 - Zuid-Soedan kiest voor onafhankel­ijkheid.

Wetenschap en technologi­e

2007 - Op de Macworld EXPO wordt de eerste iPhone gepresente­erd.

2012 - De Nederlands­e Aardolie Maatschapp­ij (NAM) meldt de ontdekking van Metslawier­zuid, het grootste gasveld op land sinds 1995.

Geboren

Jonathan Kimble Simmons (Detroit (Michigan), 9 januari 1955) is een Amerikaans­e acteur. Voor zijn film- en tv-carrière was Simmons een Broadway-acteur en -zanger. Hij deed mee in de wederopsta­nding van Guys and Dolls als Benny Southstree­t. Hij speelde ook de rol van Jigger in een nieuwe versie van Carousel in de Houston Grand Opera. Simmons is bekend om zijn tv-rol van Dr. Emil Skoda, een forensisch psychiater die meedeed in drie van de vier incarnatie­s van Law & Order, en als de sadistisch­e Vernon Schillinge­r in de gevangenis­dramaserie Oz. Als filmacteur is hij onder andere bekend als Daily Bugle hoofdredac­teur J. Jonah Jameson in de drie Spider-Man-films. (foto: NerdBastar­ds.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname