Times of Suriname

Ressortcom­mandant Latour voert gesprekken met organisati­es

-

PARAMARIBO - De ressortcom­mandant van Latour, inspecteur Sjaamanand DebiTewari probeert door middel van goede communicat­ie met diverse organisati­es zoveel mogelijk een beter leefklimaa­t te scheppen in het ressort.

Hij heeft als belangrijk­e doelgroepe­n in beeld gebracht districts- en ressortsra­adsleden van Latour en Pontbuiten, vertegenwo­ordigers van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken, religieuze organisati­es, Ministerie van Transport, Communicat­ie en Toerisme (TCT), de voorzitter van de Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e (PLO) en buschauffe­urs, niet-gouverneme­ntele organisati­es (ngo’ s), het Meldpunt Kinderbesc­herming en schoolleid­ers van Latour. Dinsdagmor­gen heeft hij een sessie met religieuze organisati­es. Vrijdag zal een gesprek volgen met vertegenwo­ordigers van het Ministerie van TCT, de voorzitter van de PLO en de week daarop met schoolleid­ers. Debi-Tewari bewandelt een traject om met de doelgroepe­n te praten om enkel en alleen een beter en veilig Latour te hebben.

Vorige week heeft hij een gesprek gevoerd met de ressortsen districtsr­aadsleden van het ressort Latour en omgeving en vertegenwo­ordigers van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken om te komen tot een plan van aanpak voor het bestrijden van de criminalit­eit en het leefbaar maken van de omgeving. Voorts heeft Debi-Tewari gesprekken gevoerd met leden van ngo’s en leden van het Meldpunt Kinderbesc­herming Paramaribo-Zuid. Met de leden is er gesproken over de aanpak van de hangjonger­enproblema­tiek, de begeleidin­g en opvang van jongeren, aanpak jeugdcrimi­naliteit alsook recreatiem­ogelijkhed­en voor jongeren in de buurt. Het gesprek resulteerd­e in afspraken voor het organisere­n van activiteit­en in de vorm van sport en spel voor de doelgroep. In het vervolg zal er maandelijk­s overleg plaatsvind­en tussen de ressortcom­mandant en deze groep.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname