Times of Suriname

SAB implemente­ert Kids Athletics in zijn wedstrijdp­rogramma

-

ATLETIEK - De Surinaamse Atletiek Bond (SAB) zal in de competitie van 2017, Kids Athletics introducer­en. Het is voor het eerst dat deze vorm van atletiek voor de pupillen tussen 6 – 13 jaar is opgenomen op de wedstrijdk­alender. Als voorbereid­ing op deze nieuwe vorm van competitie, heeft de bond de afgelopen week voor coaches en belangstel­lenden verbonden aan atletiekve­reningen een training verzorgd.

De training was opgebouwd uit theorie- en praktijkle­ssen en heeft plaatsgevo­nden van 4 t/m 7 januari. Het doel was om de deelnemers bekend te maken met de onderdelen van Kids Athletics. De participat­ie vanuit de vereniging­en was heel goed. De training is verzorgd door Raymond Gilson IAAF-lecturer level I, geassistee­rd door Jenny Cheuk A Lam, competitie­leider bij de bond.

Zaterdag is er met pupillen van de verschille­nde vereniging­en wedstrijde­n afgewerkt, zoals het in de competitie zal plaatsvind­en. De kinderen waren zeer enthousias­t en hebben zich uitgeleefd. De vereniging­en die geparticip­eerd hebben, krijgen van de SAB een kit waarin alle materialen zijn om met de kinderen aan de slag te gaan. Kids Athletics heeft 25 onderdelen. Kids Athletics is een programma waarbij spelenderw­ijs haast alle onderdelen van de atletiek beoefend worden die heel erg gepromoot worden door de IAAF. Kinderen zijn geen kleine volwassene­n en dienen dus op een andere manier getraind te worden. De beste manier is te beginnen bij de kleinsten in de sport. Het doel is een goede basis te leggen en de sport zo breed mogelijk te promoten. Daarom heeft de SAB besloten dat alle kinderen, zowel in de clubs als op de basisschol­en volgens dit programma getraind moeten worden. Vorig jaar is de bond reeds begonnen met een Kids Athletics project, waarbij ruim 90 leerkracht­en in Paramaribo en Nickerie zijn getraind. Door de samenwerki­ng met het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur hebben deze leerkracht­en Lichamelij­ke Opvoeding (LO) in het eerste kwartaal van dit schooljaar Kids Athletics geïmplemen­teerd in het curriculum. Nog meer LO-leerkracht­en zullen landelijk getraind worden. Het zal voor het eerst zijn dat deze vorm door de atletiekbo­nd in de competitie wordt uitgevoerd. De SAB opent zijn competitie officieel in het weekend van 14 en 15 januari in het Andre Kamperveen­stadion.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname