Times of Suriname

SVG en Klaas winnen groots

-

VOETBAL – SVG en Klaas hebben overtuigen­d gewonnen bij de voortzetti­ng van de Brokopondo Sport Bond. SVG blikte Boslanti in met 6-2, terwijl Klaas met 5-1 te sterk was voor Tapio.

SVG was heel dominant in de eerste helft en ging rusten met een voorsprong van 4-1. David Finkie en Marlon Amania scoorden elk twee keer, terwijl Jogainy Ameriba een keer het net vond namens Boslanti. In de tweede helft was SVG wederom het dominante team. Finkie en Sergio Stedenburg scoorden elk nog een keer voor SVG, terwijl Bonny Doebe een keer het net wist te vinden voor Boslanti. De eindstand werd: 6-2.

Klaas had het niet gemakkelij­k tegen Tapio in de eerste helft. Tapio nam al in de derde minuut een 1-0 voorsprong via Rogaiso Wachter, maar Klaas reageerde snel en Demmond Rantwijk schoot in de tiende minuut de 1-1. Vlak voor rust maakte Donavan Jozefzoon de 2-1 voor Klaas. In de tweede helft was Klaas veel beter dan Tapio. Ayen Vorswijk, Geordano Vorswijk en Anthony Libretto scoorden elk een keer voor Klaas en hierdoor won het team dit duel overtuigen­d met 5-1.

Inter Garib won met 4-2 van BSV en Inter Waki kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen SVK.

Zondag wordt de competitie voortgezet met vier wedstrijde­n. Inter Garib speelt tegen Inter Waki. VVB neemt het op tegen Real Cicero, terwijl SVK de tegenstand­er is van Tapio en SVG treft FCK. Deze wedstrijde­n zullen gespeeld worden in het Bigi Wei stadion.