Times of Suriname

MDxHealth rekent nog steeds op stevige omzetgroei

-

BRUSSEL - MDxHealth ligt nog altijd op koers om over 2016 een omzetgroei te behalen van meer dan 60 procent. Dit bevestigde het Belgisch-Nederlands­e biofarmace­utische bedrijf gisteren voorbeurs in voorlopige cijfers over het boekjaar.

“In 2016 zagen we een aanzienlij­ke toename in de goedkeurin­g van de vergoeding voor ConfirmMDx”, zei CEO Jan Groen in een toelichtin­g. ConfirmMDx is een prostaatka­nkertest van het concern uit Herstal die vorig jaar door diverse Amerikaans­e verzekeraa­rs werd opgenomen in hun pakket.

“Dit heeft geleid tot een forse stijging van de omzet in het jaar, die we verder denken uit te bouwen in 2017”, aldus topman Groen.

De outlook voor heel het boekjaar 2016 werd gisteren bevestigd, nadat die in september werd verhoogd van een oorspronke­lijk afgegeven verwachte omzetgroei van 30 tot 50 procent ten opzichte van 2015.

Definitiev­e en volledige jaarcijfer­s worden bekendgema­akt op 23 februari.

MDxHealth

maakte

gisterocht­end verder bekend dat Jean-Marc Roelandt per 15 januari wordt benoemd als financieel topman. Eerder was hij onder meer CFO bij BHF Kleinwort Benson.

Vrijdag sloot het aandeel MDxHealth 1,2 procent hoger op 4,97 euro. (Beursduive­l/ Foto: Beurs.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname