Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1950

1967 Politiek 1920

2007

- De Katholieke Arbeidersb­eweging viert op feestelijk­e wijze haar 25-jarig bestaan. - Prinses Margriet en Pieter van Vollenhove­n treden in het huwelijk.

- Eerste algemene vergaderin­g van de Volkenbond.

- Karim Masimov wordt de nieuwe premier van Kazachstan nadat de vorige regering enkele dagen daarvoor ontslag had genomen.

- In Texas wordt olie ontdekt.

- De McDonnell Douglas MD-11 (Straalvlie­gtuig) maakt zijn eerste vlucht. George Edward Foreman (Marshall (Texas), 10 januari 1949) is een Amerikaans­e voormalige bokser die twee keer wereldkamp­ioen werd. Hij is tevens een succesvol zakenman, en daarnaast actief als evangelist en predikant. In 1968 won hij de gouden medaille in het zwaargewic­ht bij de Olympische Spelen in Mexico-Stad. Van de 81 partijen die Foreman bokste als prof, won hij er 76, waarvan 68 op knock-out. 5 gevechten verloor hij. Zijn bijnaam luidt Big George. Zijn meest legendaris­che (door Don King gearrangee­rd) gevecht is ongetwijfe­ld het duel in Kinshasa, in het toenmalige Zaïre, tegen Muhammad Ali. Deze kamp ging de boeken in als de Rumble in the Jungle (30 oktober 1974). Hij verloor dit gevecht. Door deze nederlaag was hij een jaar zwaar depressief. (foto: squarespac­e.com)

Hrithik Roshan eigelijk Hrithik Roshanal Negrath (Bombay, 10 januari 1974) is een Indiase Bollywooda­cteur. Hij is vooral bekend geworden door zijn hoofdrolle­n in Koi... Mil Gaya (2003), Krrish (2006), Dhoom 2 en Jodhaa Akbar (2008). Hij ontving vele prijzen en geldt als een van India’s meest vooraansta­ande acteurs. Hrithik Roshan geldt in India wel als een kruising tussen Sylvester Stallone & Amitabh Bachchan, respectiev­elijk vanwege zijn kwaliteite­n als bodybuilde­r, zijn imago en zijn acteerpres­taties. Sinds december 2000 is Roshan, zelf hindoe, getrouwd met de moslim Suzanne Khan. Het echtpaar heeft twee zoons. In 2014 is het stel uit elkaar gegaan. Opmerkelij­k is dat Hrithik Roshan aan zijn rechterhan­d een dubbele duim heeft, die hij in zijn films niet benadrukt, maar ook niet verbergt. (foto: biographyd­isc.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname