Times of Suriname

Bewaker geeft informatie over Western Union door

-

PARAMARIBO - Avinash R, een bewaker bij Western Union, verklaarde gisteren dat hij onder bedreiging informatie over zijn werkplaats had doorgegeve­n aan een ander. Hij vertelt bedreigd te zijn met de dood indien hij geen informatie zou doorgeven.

Op 15 oktober is er een beroving gepleegd bij Western Union, waarbij de bewaker wordt verdacht van medeplicht­igheid. Hij is aangehoude­n. Volgens Avinash R had een man hem gevraagd mee te werken aan de beroving, maar hij weigerde dit. Hij werd toen bedreigd om informatie door te geven. Hij vertelde de man hoe laat de zaak opengaat en dat hij en een dame alleen daar werken. Volgens hem vertelde hij niet hoe laat er geld daar wordt gebracht. Hij beweert de deur van de kassaruimt­e ook niet te hebben opengelate­n. Bij de beroving zijn twee geldtromme­ls met USD 5000 en 3700 euro en een mobiele telefoon weggenomen. De beroving is gepaard gegaan met geweld, waarbij een vuurwapen gericht werd op de kassierste­r die plat moest liggen anders zou ze worden doodgescho­ten.

Twee rovers kwamen in de zaak en vroegen Avinash R waar het geld was. Hij vertelde hen dat het in de kluis was. Avinash R, die juridische bijstand krijgt van advocaat Oscar Koulen, heeft bij de politie verklaard dat hij een van de daders die hem had gevraagd of hij wilde meewerken aan een beroving, aan de Heiligenwe­g was tegengekom­en. Hij zou een derde deel van de buit krijgen. Op 14 februari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname