Times of Suriname

Drieënhalf jaar voor ontkennend­e rover

-

PARAMARIBO - Jordan S die ondanks het feit dat er overstelpe­nd bewijs aanwezig was, hardnekkig bleef ontkennen, kreeg drieënhalf jaar celstraf opgelegd. Rechter Dinesh Sewratan heeft hem conform de eis van het Openbaar Ministerie gevonnist.

Hij vindt dat het wettig en overtuigen­d bewijs aanwezig is. De benadeelde deed op 9 maart 2016 aangifte dat zij over de Lahorestra­at liep toen een man met een lichte huidskleur haar heeft beroofd. De man liep haar eerst voorbij, maar ter hoogte van haar woning werd haar halskettin­g weggetrokk­en. Hij rende na de daad naar een gereedstaa­nde zwarte scooter waar hij opgewacht werd door een andere man. Een buurvrouw hoorde het slachtoffe­r gillen dat zij was beroofd. Ze kon nog zien dat de dader wegrende en verklaarde dat zij hem bij het weerzien zou kunnen herkennen.

Ook andere getuigen hadden Jordan S in de buurt gezien. Een getuige had gezien dat de dader samen met een ander op een scooter in de richting van de Johan Adolf Pengelstra­at reed. De scooter had geen achter kenteken. Het slachtoffe­r en andere getuigen hebben Jordan S positief herkend. De aangeefste­r was heel emotioneel bij het zien van Jordan S in de beklaagden­bank. De man had een alibi opgeworpen dat hij op de bewuste dag aan het werk was. Zijn werkgever heeft echter verklaard dat de man op woensdag 9 maart niet aan het werk was, maar wel op donderdag, vrijdag en zaterdag. De rechter zegt dat het bewijs is geleverd, maar desondanks ontkent de man. Volgens hem toont Jordan S geen spijt te hebben van zijn daad. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname