Times of Suriname

Valencia verspeelt weer punten

-

VOETBAL - Valencia heeft maandag een kans op de eerste zege in drie maanden tijd in de Spaanse Primera Division laten liggen. De ploeg speelde maandag met 3-3 gelijk bij Osasuna, dat pas in blessureti­jd op gelijke hoogte kwam. Valencia wacht al sinds medio oktober op een zege in de competitie. Door het gelijkspel staat Valencia na zestien duels op plek zeventien in de Primera Division met dertien punten. Osasuna staat met acht punten onderaan.

Coach Cesare Prandelli vertrok eind vorig jaar bij Valencia. De Italiaan was amper drie maanden in dienst bij de club, die de ene na de andere trainer verslijt. Ook onder interim-trainer Voro kwam de ploeg niet tot winst. Munir El Haddadi zette Valencia in Pamplona al razendsnel op voorsprong, maar Oriol Riera maakte razendsnel gelijk. Die aanvaller werkte de bal vlak voor rust echter in eigen doel, waardoor de Valencia alsnog met een voorsprong de rust opzocht.

Na rust maakte Roberto Torres gelijk, waarna verdediger Martin Montoya Valencia alsnog de zege leek te bezorgen. Carlos Clerc bezorgde Osasuna in blessureti­jd echter alsnog een punt. Dani Parejo miste vlak daarvoor een uitgelezen kans op 2-4. Hij miste een strafschop. (VZ) VOETBAL - Bas Dost heeft het uitstekend naar zijn zin bij Sporting Portugal. De 27-jarige aanvaller tekende in augustus een contract voor vier jaar bij os Leões en maakte in 22 wedstrijde­n al 13 doelpunten. “Dat ik nu al topscorer ben, had ik niet verwacht”, zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. De twaalfvoud­ig internatio­nal van het Nederlands elftal zegt dat hij geniet van het leven in Portugal én dat de aanwezighe­id van Jorge Jesus een reden is geweest om voor Sporting te kiezen. “Hij heeft me overgehaal­d, dat had ik ook wel nodig.” Dost zegt het vertrouwen van de trainer te willen terugbetal­en met treffers en wil logischerw­ijs ook scoren voor de fans.

Dost is een publieksfa­voriet en de achterban heeft zelfs een eigen liedje voor hem (‘Na-na-na Bas Dost’). “Het voetbal leeft hier.” Als het even minder gaat, dan merkt Dost dat naar eigen zeggen ook. “Na de wedstrijd tegen Tondela, die we teleurstel­lend gelijk speelden, sprong een aantal boze fans voor mijn

??  ?? De spelers van Valencia vieren een doelpunt tegen Osasuna, maar het team kon dit duel niet winnen. (Foto: Nusport)