Times of Suriname

Kerber slecht voorbereid op Australian Open

-

TENNIS - Angelique Kerber beleeft een verre van optimale voorbereid­ing op het Australian Open. De nummer één van de wereld werd gisteren bij het WTA-toernooi van Sydney al in de tweede ronde uitgeschak­eld. Kerber, die een bye had in de eerste ronde, liet zich verrassen door de Russische tiener Daria Kasatkina: 6-7 (5) en 2-6. De Duitse aanvoerste­r van de wereldrang­lijst had vorige week in Brisbane ook slechts twee partijen gespeeld. Kerber verloor daar in de kwartfinal­e van Elina Svitolina uit Oekraïne.

Vanaf volgende week verdedigt de 28-jarige tennisster haar titel op het Australian Open. De Duitse won vorig jaar ook het US Open.

Kerber was niet de enige speelster van naam die gisteren onderuit ging in Sydney. Dominika Cibulkova, de als derde geplaatste Slowaakse, moest met 4-6 en 3-6 buigen voor de Canadese Eugenie Bouchard, die met een wildcard is toegelaten bij het toernooi in Australië.

Anastasia Pavlioetsj­enkova won het Russische onderonsje met de als vijfde geplaatste Svetlana Koeznetsov­a (7-5 en 6-3). Koeznetsov­a was vorig jaar de beste in Sydney. De Italiaanse tennisster Roberta Vinci, de nummer negen van de plaatsings­lijst, ging onderuit tegen Barbora Strycova uit Tsjechië (2-6 en 3-6).

Caroline Wozniacki voldeed wel aan de verwachtin­gen. De Deense bereikte de kwartfinal­es door Joelia Poetintsev­a uit Kazachstan met 6-0 en 7-5 te verslaan. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname