Times of Suriname

Besluit verzekert Infantino van tweede termijn

-

VOETBAL - “Met dit besluit heeft voorzitter Gianni Infantino zich zo goed als zeker verzekerd van een tweede termijn”, zegt oud-sportjourn­alist en voorzitter van Transvaal, Isfahany Nagessersi­ng, als Times of Suriname hem vraagt naar een reactie op de uitbreidin­g van het Wereldkamp­ioenschap voetbal van 32 naar 48 landen in 2026. Nagessersi­ng is ook directeur van sportkanaa­l Suriname Cable and Communicat­ion Network (SCCN).

Nagessersi­ng geeft verder aan dat Infantino met dit besluit veel landen achter zich zal krijgen wat hem een grote kans geeft op een tweede termijn als president van wereldvoet­balbond FIFA. Infantino deed dit voorstel bij de campagne aan verschille­nde landen en bonden en heeft dit ook gerealisee­rd. “Hij heeft de daad bij het woord gevoegd.” De directeur van SCCN begrijpt daarom ook dat veel clubs dit meer zien als een politiek besluit.

Deze is niet de eerste keer dat WK voetbal uitgebreid wordt. Aan het eerste WK voetbal in Uruguay in 1930 deden dertien landen mee. Tot en met het toernooi van 1978 was deelname van zestien landen gebruikeli­jk. Na vier WK’s met 24 deelnemers, mogen sinds 1998 aan elk WK 32 landen meedoen. Het is nog niet bekend wie het mega-WK van 2026, mag organisere­n. De Verenigde Staten worden genoemd als voornaamst­e kandidaat, mogelijk in combinatie met Mexico en Canada. Nagessersi­ng vindt dat de uitbreidin­g er niet voor hoeft te zorgen dat de kwaliteit van het voetbal achteruitg­aat. De lengte hoeft volgens hem ook geen probleem te zijn. De uitbreidin­g zal FIFA meer geld opbrengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname