Times of Suriname

Mercedes-Benz GLA hoort er weer bij

-

Mercedes-Benz lanceert het ene na het andere nieuwe model. Daardoor was het uiterlijk van de Mercedes-Benz GLA niet meer helemaal in lijn met dat van de rest van het modellenga­mma. Tot nu, want in Detroit toont het merk de vernieuwde GLA.

Vorige week kregen we al een voorproefj­e van het belangrijk­ste uiterlijke verschil van de vernieuwde MercedesBe­nz GLA. Om hem weer up-to-date te maken moest namelijk vooral de neus onder handen worden genomen. Toch heeft Mercedes-Benz het daar niet bij gelaten en is de auto op meer punten aangepakt. Net als de bumpers vallen de nieuwe optionele LED-koplampen op. Eerder was de GLA optioneel uit te rusten met bi-xenonverli­chting. De achterlich­ten zijn ook uitgerust met LED-techniek en hebben drie standen. Zo moeten de remlichten minder verblinden­d zijn in files of bij stoplichte­n.

In het interieur gaat de vernieuwin­g door. Er worden nu mooiere materialen gebruikt en ook is hij leverbaar met andere soorten bekleding dan voorheen. Een ander belangrijk verschil is dat het infotainme­ntsysteem een update heeft gehad en dat je met negen camera’s voortaan in 360 graden om de auto kunt kijken. Vooral handig met inparkeren, maar ook met offroaden. Net als voorheen is de GLA namelijk leverbaar met een offroad-package, waarmee hij drie centimeter hoger op zijn wielen komt te staan. Je kunt ook de andere kant op met de ophanging, want bestel je hem met een sportpakke­t, dan kun je ook kiezen voor verlaagde ophanging.

Net als bij de Mercedes-AMG A 45 zijn de versnellin­gsbakverho­udingen van het topmodel van de GLA aangepast. Nu sprint de Mercedes-AMG GLA 45 in 4,4 seconden naar de 100 km/h met zijn 381 pk sterke 2,0 liter turbomotor. Ook het uiterlijk van de GLA 45 is licht onder handen genomen: de neus heeft grotere luchtinlat­en gekregen en de achterspoi­ler is iets aangepast om de stabilitei­t op hogere snelheden te verbeteren. Waar je eerst moest bijbetalen voor betere koplampen, maken ze vanaf nu deel uit van de standaardu­itrusting.

Waar er normaal gesproken een aantal weken tussen de presentati­e en de verkoopsta­rt zitten, heeft Mercedes-Benz besloten om spijkers met koppen te slaan. De MercedesBe­nz GLA is daarom vanaf vandaag te bestellen. De prijzen beginnen bij 38.800 euro voor de GLA 180. Voor de GLA 200 moet je 41.365 euro meebrengen naar de showroom en wil je de 204 pk sterke GLA 250, dan moet je minimaal 46.205 euro afrekenen. De vierwielaa­ndrijvers zijn – zoals gewoonlijk – de duurste varianten. De GLA 250 4Matic is er vanaf 51.421 euro en het topmodel, de Mercedes-AMG GLA 45 4Matic, staat voor 81.329 euro in de prijslijst. Dieselen kan vanaf 40.627 euro met de GLA 180 d. De GLA 200 d begint vervolgens bij 44.206 euro en voor 50.256 euro heb je de GLA 220d. Wil je die versie met vierwielaa­ndrijving, dan moet je 55.404 euro afrekenen.

(De Telegraaf/mbusa.com)

De Stinger is een van de meest ambitieuze projecten van het Kia ooit. Na iets meer dan vijf jaar geleden de GT Concept te tonen op de autoshow van Frankfurt, is het model nu werkelijkh­eid geworden. Met de kreet ‘ontwikkeld op de Nürburgrin­g, ontworpen in Frankfurt’, liegt het merk overigens geen tel. De Kia Stinger GT heeft de afgelopen maanden talloze ronden gemaakt op het bekende circuit en hij is ontworpen door Peter Schreyer en zijn team in Frankfurt. Een heel Europese Koreaan dus.

Toch wacht Kia niet tot de Autosalon van Genève of de grote show in Frankfurt, maar trekt het merk in Detroit het doek van de auto. Vreemd is dat niet, want de Verenigde Staten wordt waarschijn­lijk de grootste markt voor de sportief gelijnde sedan. Een 3,3 liter V6 met dubbele turbo zorgt voor de aandrijvin­g van de achterwiel­en. Met zijn vermogen van 370 pk en 510 Nm kan hij in 5,1 tellen naar

Met zijn lengte van 4,83 meter, breedte van 1,87 meter en hoogte van 1,40 meter is hij iets korter dan de Optima,

Kia levert de auto niet alleen met de zescilinde­r, je kunt hem ook krijgen met een 2,0 liter viercilind­er turbomotor. Die motor heeft een vermogen

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname