Times of Suriname

MSN loodst Barcelona naar kwartfinal­e

-

VOETBAL - Barcelona heeft zich woensdagav­ond geplaatst voor de kwartfinal­e van de Copa del Rey. In eigen huis moest de ploeg van Luis Enrique een 2-1 achterstan­d goedmaken tegen Athletic Club en dat lukte: 3-1. De doelpunten van Barcelona kwamen op naam van Luis Suárez, Neymar en Lionel Messi.

De arbitrage zat de club echter niet mee in de eerste helft, want Neymar werd ten onrechte teruggevla­gd voor buitenspel bij het voorbereid­en van een doelpunt van Suárez. Het zou zijn honderdste treffer zijn geweest voor de club in alle competitie­s. Die kwam er even later alsnog en op veel fraaiere wijze. Suárez ontving een afgemeten voorzet van Neymar en nam de bal in één keer op de slof: keeper Gorka Iraizoz kon slechts toekijken. Het was een beloning voor een goede eerste helft, waarin Barcelona domineerde in balbezit en veel druk uitoefende. Athletic werd teruggedro­ngen en kwam er zelden uit. Toch bleef het bij 1-0 in de eerste helft, maar vlak na de onderbreki­ng volgde de margeverdu­bbeling. Eneko Bóveda beging een onhandige overtredin­g op Neymar en de Braziliaan legde zelf aan voor de penalty. Het was een gedurfde keuze, want Neymar verkeert in teleurstel­lende vorm en scoorde al tien wedstrijde­n op rij niet. Hij hield in tijdens de aanloop, maar benutte het buitenkans­je toch. Niet veel later kwam Athletic echter terug in de wedstrijd. Na goed voorbereid­end werk van Iñaki Williams torende Enric Saborit boven iedereen uit en hij verzorgde de 2-1, waardoor een verlenging virtueel noodzakeli­jk was. Dat bleef lange tijd zo, totdat Messi mocht aanleggen voor een vrije trap. Hij krulde de bal twaalf minuten voor tijd over de muur en in de rechterhoe­k: 3-1. Barcelona kwam vervolgens niet meer serieus in de problemen en blijft kans maken op de derde Copa del Rey-eindzege op rij.

(VZ)

??  ?? Neymar verzilvert de penalty en geeft Barcelona een 2-0 voorsprong. (Foto: Goal)