Times of Suriname

VerdacHte PedofilieB­ende overleden

-

PARAMARIBO - Van de zeven mannen, die verdacht worden van het seksueel misbruiken van minderjari­ge jongens, is een gisteren in het ziekenhuis overleden. Hij was ziek geworden en lag in het ziekenhuis. Met zijn overlijden beëindigt de vervolging tegen hem.

De zes andere mannen zitten nog in detentie. De rechtercom­missaris heeft de bewaring van een deel van de mannen, verlengd met dertig dagen. FB, een van de verdachten, krijgt juridische bijstand van raadsman Harold Belfor. Belfor zegt dat de bewaring van FB ook verlengd is. Hij zegt dat zijn cliënt wel weet waarvan hij verdacht wordt, maar de beschuldig­ing tegen zich niet begrijpt. De man herkent zich niet in de strafbare feiten die in het proces-verbaal van de politie zijn opgenomen.

De verdachten rekruteerd­en hun slachtoffe­rs via social media. Met de slachtoffe­rs werden er afspraken gemaakt om hun zogenaamde Facebookvr­iend ergens te ontmoeten. Op de afgesproke­n plek werd zo een jongeman in groepsverb­and seksueel misbruikt. Onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde van de verdachten onder meerdere Facebookac­counts opereerden. De politie kwam tijdens het onderzoek Facebookac­counts tegen met namen als Moreno Doesburg, Shuan Lindveld en Tjah Ganteng Aroeman. Op de fictieve Facebookpa­gina’s worden foto’s van andere mensen, ook van politieman­nen gebruikt als profielfot­o’s.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname